Ухвала
від 06.09.2023 по справі 729/1567/23
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 729/1567/23

Провадження № 2/741/480/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Носівка 06 вересня 2023 року

Суддя Носівського районного суду Чернігівської області Киреєв О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

25 серпня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Бобровицького районного суду Чернігівської області із вищевказаною позовною заявою.

Ухвалою Бобровицького районного суду Чернігівської області від 28 серпня 2023 року задоволено заяву про самовідвід судді Бобровицького районного суду Чернігівської області Булиги Н.О.

Розпорядженням Бобровицького районного суду Чернігівської області від 28 серпня 2023 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу направлено на розгляд суду найбільш територіально наближеного, а саме до Носівського районного суду Чернігівської області.

5 вересня 2023 року вищевказані матеріали цивільної справи надійшли до Носівського районного суду Чернігівської області.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 5 вересня 2023 року вищевказана справа надійшла в провадження судді Носівського районного суду Чернігівської області Киреєва О.В.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї додатки, суддя встановив наступне.

Предметом позову є визнання незаконним та скасування наказу Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області від 25 липня 2023 року № 76 «Про звільнення ОСОБА_1 ».

Зазначений спір відповідно до вимог ст.19 ЦПК України належить до компетенції судів щодо розгляду цивільних справ, оскільки ч.1 ст.19 ЦПК України передбачає, що суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Згідно ст. 23 ЦПК України усі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються місцевими загальними судами як судами першої інстанції.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суди повинні перевірити належність справ до їх юрисдикції та підсудності.

Підсудність - це розподіл підвідомчих загальним судам цивільних справ між різними судами першої інстанції залежно від роду (характеру) справ, що підлягають розгляду, і від території, на яку поширюється юрисдикція того чи іншого суду.

Територіальна підсудність - це підсудність цивільної справи загальному суду в залежності від території, на яку поширюється юрисдикція даного суду. За її допомогою вирішується питання, яким з однорідних судів підсудна для розгляду відповідна справа.

Критеріями даного виду підсудності зокрема виступають: місце проживання відповідача, місце заподіяння шкоди, місце знаходження спірного майна тощо.

Згідно з ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Частиною 1 ст. 28 ЦПК України визначено, що позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , та відповідач Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області, юридична адреса: вул. Франка, буд. 1, м. Бобровиця Ніжинського району Чернігівської області, знаходяться на території Бобровицького районного суду Чернігівської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Ураховуючи вищевикладене, цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу підлягає переданню на розгляд Бобровицькому районному суду Чернігівської області.

Керуючись ст. ст. 27, 31, 259-261 ЦПК України,

постановив:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу передати на розгляд до Бобровицького районного суду Чернігівської області (вул. Незалежності, 47, м. Бобровиця, Ніжинський район, Чернігівська область, 17400).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя О.В. Киреєв

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113374849
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —729/1567/23

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні