Ухвала
від 13.09.2023 по справі 214/5133/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/5133/23

2/212/2668/23

У Х В А Л А

13 вересня 2023 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дехта Р.В., розглянувши матеріали справи за позовом представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

Встановив:

07 вересня 2023 року до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшли матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Вищезазначену справу було направлено на підставі ухвали судді Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 21 липня 2023 року, відповідно до якої цивільну справу представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН»</a> (код ЄДРПОУ:39925398), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню направити до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу.

Суддя Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 21 липня 2023 року зазначив, що вбачається з матеріалів справи, що відповідно до ч.1 ст.24 ЦПК України, позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, може пред`являтися також за місцем роботи. Від представника позивача заява згідно з якої вона просить передати справу за підсудністю до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу за місцем роботи позивача. Згідно довідки, що була надана представником позивача в якій зазначається, що ОСОБА_1 працює та отримує доходи у ФОП ОСОБА_2 та зареєстрована на посаді продавця продовольчих товарів з 03.07.2023 року, згідно наказу про прийняття №12 від 29.06.2023 року по теперішній час.

Суддя встановив, що відповідно до наданої інформації ФОП ОСОБА_2 , вхідний номер ЕП-4991 від 13 вересня 2023 року, ОСОБА_1 перебувала у трудових відносинах з ФОА ОСОБА_2 з 03.07.2023 року по 31.08.2023 року. За час перебування у трудових відносинах, розпорядження державного чи приватного виконавця про стягнення грошових коштів із заробітної плати ОСОБА_1 не надходили і не виконувалися.

Встановлено, що відповідно до Довідки від 15.06.2022 року №1242-5001763245 про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактичне місце проживання є: АДРЕСА_1 .

Перевіривши матеріали справи, суд доходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК Українипозови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України «Про виконавче провадження»виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Вбачаючи з матеріалів справи відповідно до ч.1 ст.24 ЦПК України позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, може пред`являтися також за проживання особи.

З вище зазначених обставин вбачається, що справа підсудна Саксаганському районному суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає за необхідне направити матеріали цивільної справи за позовом представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню Саксаганському районному суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області за підсудністю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 187, 261, 354 ЦПК України, суддя,

Постановив:

Цивільну справу представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН»</a> (код ЄДРПОУ:39925398), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, направити до Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (вулиця Деміденка, 3А, Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50074).

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р. В. Дехта

Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113415694
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —214/5133/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні