Ухвала
від 31.08.2023 по справі 495/1896/23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/1896/23

Номер провадження 1-кс/495/1864/2023

31 серпня 2023 рокум. Білгород-Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Білгород-Дністровськомуклопотання старшогослідчого СВБілгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

31.08.2023 старший слідчий СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженим прокурором Білгород-Дністровської окружної прокуратури клопотанням про проведення огляду.

В клопотанні зазначено, що слідчим відділом Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за №42023162240000014, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.02.2023, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснюється Білгород-Дністровською окружною прокуратурою.

Так, посадові особи Управління освіти Білгород Дністровської міської ради Одеської області, під час здійснення ремонтних робіт на об`єктах міської інфраструктури упродовж 2022 року, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату бюджетних коштів, в умовах воєнного стану.

Так службові особи ТОВ «Голден Сахара» та ПП`ВІШ» та службові особи Управління освіти Білгород Дністровської міської ради протягом 2022 року вносили до актів виконаних робіт форми «КБ-2в відомості щодо об`єму та видів робіт.

Досудовим розслідуванням встановлено, що рішенням виконавчого комітету Білгород Дністровської міської ради №358 від 30.09.2022 визначені підвальні приміщення будівлі закладів дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Малятко» - комбінованого типу міста Білгород Дністровський Одеської області; (ясла-садок) №3 «Дзвіночок» міста Білгород Дністровський Одеської області; закладу загальної середньої освіти №1 міста Білгород Дністровський Одеської області (ЗЗСО №1); початкової школи імені С.О. Морозовоїміста Білгород Дністровський Одеської області (початкова школа) як об`єкти, які можливо використовувати як найпростіші укриття. Визначено місцем для укриття учасників освітнього процесу: заклад загальної середньої освіти №3 міста Білгород Дністровський Одеської області (м. Білгород Дністровський, вул. Франко 14), академічний ліцей міста Білгород Дністровський Одеської області (м. Білгород Дністровський, вул. Лікарняна 8).

Рішенням виконавчого комітету Білгород Дністровської міської ради №380 від 23.10.2022 визначені підвальні приміщення будівель: закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №2 «Буротіно» міста Білгород Дністровський Одеської області, м. Білгород Дністровський, вул. Сонячна10; закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №4 «Веселка» міста Білгород Дністровський Одеської області, м. Білгород Дністровський, вул. Першотравнева 83, закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №5 «Казка» міста Білгород Дністровський Одеської області, м. Білгород Дністровський, вул. Ізмаїльська 116, закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №6 «Калинка» міста Білгород Дністровський Одеської області, м. Білгород Дністровський, вул. Військової слави 2,як об`єкти, які можливо використовувати як найпростіші укриття.

Під час проведення досудового розслідування виникла необхідність проведення огляду захисних споруд цивільного захисту (сховищ) розташованих на території м. Білгород Дністровський, які на теперішній час не придатні для використання, а саме сховища за адресами: АДРЕСА_1 ; м. Білгород Дністровський, вул. Кишинівська 36, м. Білгород Дністровський, вул. Маяковського 59, м. Білгород Дністровський, вул. Шабська 77а.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Білгород Дністровський, вул. Кишинівська 36, є ПП «Калісто» ЄДРПОУ 32574266.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_4 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою:м. Білгород Дністровський, вул. Маяковського 59, є ПП «Медико інструментальний завод Техсервіс» ЄДРПОУ 37811714.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Білгород Дністровський, вул. Шабська 77-А, є ДП «Весстар Україна» ЄДРПОУ 33720435.

Підставою для проведення огляду є необхідність здобуття та фіксації доказів, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні (ст. 91 КПК України), та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

На підставі наведеного слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

В судовому засіданні встановлено, що слідчим відділом Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за №42023162240000014, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.02.2023, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснюється Білгород-Дністровською окружною прокуратурою.

Встановлено, що під час проведення досудового розслідування виникла необхідність проведення огляду захисних споруд цивільного захисту (сховищ) розташованих на території м. Білгород Дністровський, які на теперішній час не придатні для використання, а саме сховища за адресами: АДРЕСА_1 ; м. Білгород Дністровський, вул. Кишинівська 36, м. Білгород Дністровський, вул. Маяковського 59, АДРЕСА_2 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Білгород Дністровський, вул. Кишинівська 36, є ПП «Калісто» ЄДРПОУ 32574266.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_4 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Білгород Дністровський, вул. Маяковського 59, є ПП «Медико інструментальний завод Техсервіс» ЄДРПОУ 37811714.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Білгород Дністровський, вул. Шабська 77-А, є ДП «Весстар Україна» ЄДРПОУ 33720435.

Беручи до уваги вищенаведене, та з метою виявлення усіх фактів скоєння кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що клопотання старшого слідчогоСВ Білгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про проведенняогляду обґрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки має істотне значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Керуючись ст. 234, 237 КПК України, слідчий суддя

ВСТАНОВИВ:

Клопотання старшогослідчого СВБілгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про проведенняогляду - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчим СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, які входять до групи слідчих в даному кримінальному проваджені та прокурорам Білгород-Дністровської окружної прокуратури Одеської області, які входять до групи прокурорів даного кримінального правопорушення, співробітникам РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, а також за дорученням слідчого оперативним співробітникам Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області дозвіл на проведення огляду сховищ за адресами: АДРЕСА_1 ; м. Білгород Дністровський, вул. Кишинівська 36, м. Білгород Дністровський, вул. Маяковського 59, АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також із залученням спеціалістів/експертів, проведення вимірювань, фотографувань, звуко- чи відеозаписів, складанням планів і схем, виготовляння графічних зображень об`єктів дослідження з часткових знищенням/пошкодженням об`єктів дослідження або заміну їх властивостей.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113423648
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —495/1896/23

Ухвала від 09.01.2024

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Братків І. І.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Постанова від 25.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 02.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 02.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 02.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 02.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 02.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 01.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 01.05.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні