Ухвала
від 12.09.2023 по справі 712/7519/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

\

Справа № 712/7519/23

Провадження № 2з/712/44/23

12 вересня 2023 року м. Черкаси

Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого суддіМарцішевської О.М.

за участю секретаря судового засідання Йосипенко І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву адвоката Могилея Сергія Володимировича - представника позивачки ОСОБА_1 про забезпечення позову, -

ВСТАНОВИВ:

24 липня 2023 року позивачка ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) звернулася до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , третя особа: відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (м. Черкаси, вул. Небесної Сотні, 3), служба у справах дітей Черкаської міської ради (м. Черкаси, вул. Благовісна, 170) про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження та стягнення аліментів.

09 серпня 2023 року ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

11 вересня 2023 року представник позивача адвокат Могилей Сергій Володимирович звернувся до суду з заявою про забезпечення доказів, в обґрунтування заяви посилався на те, що 10 вересня 2023 року позивачці повідомлено про смерть ОСОБА_2 і те, що на 11 вересня 2023 року у Комунальній установі «Черкаське обласне бюро судово-медичної експертизи» буде проводитися розтин померлого. Просить суд шляхом забезпечення доказів Комунальній установі «Черкаське обласне бюро судово-медичної експертизи» відібрати зразки біологічного матеріалу для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи у померлого ОСОБА_2 та забезпечити їх подальше збереження.

Представник позивача адвокат Могилей Сергій Володимирович скерував до суду заяву про розгляд заяви без повідомлення інших осіб згідно п.3 ч.4 ст.118 ЦПК України.

Згідно з ч.1,2 ст.116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

У відповідності до п.3 ч. 4 ст. 118 ЦПК України суд за клопотанням заявника може забезпечити докази без повідомлення інших осіб у разі, якщо повідомлення іншої сторони може унеможливити або істотно ускладнити отримання відповідних доказів.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до висновку.

Вимоги до заяви про забезпечення доказів визначені статтею 117 ЦПК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 118 ЦПК України заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Частина 5 ст. 118 ЦПК України за результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви.

Частиною 11 ст. 118 ЦПК України ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Доводи заяви дають підстави припускати, що зазначений заявником засіб доказування може бути втрачений, що призведе до неможливості проведення судової експертизи щодо підтвердження або спростування батьківства, тому суд дійшов висновку про задоволення заяви, а саме зобов`язання Комунальної установи «Черкаське обласне бюро судово-медичної експертизи» відібрати зразки біологічного матеріалу для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи у померлого ОСОБА_2 та забезпечити їх подальше збереження.

Керуючись ст.116,117,118. 260,261, 363 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Заяву про забезпечення доказів задоволити.

Зобов`язати Комунальну установу «Черкаське обласне бюро судово-медичної експертизи» (м. Черкаси, вул.Грузиненка, 11, код ЄДРПОУ 02004918) відібрати зразки біологічного матеріалу для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи у померлого ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та забезпечити їх подальше збереження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду у п`ятнадцятиденний строк з дня складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Інформацію стосовно справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua.

ГОЛОВУЮЧИЙ:

Суддя: О.М. Марцішевська

Повний текст ухвали виготовлено 12 вересня 2023 року.

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113428925
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —712/7519/23

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні