Ухвала
від 30.08.2023 по справі 201/1927/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/1927/23

Провадження № 2/201/1314/2023

УХВАЛА

про зупинення провадження

30 серпня 2023 року м. Дніпро

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська у складі головуючого судді Наумової О.С., за участю секретаря судового засідання Моренко Д.Г., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» про зупинення провадження по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» до Державного реєстратора відділу реєстрації майнових прав Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування запису про державну реєстрацію припинення права власності,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом ТОВ «АСТА» до Державного реєстратора відділу реєстрації майнових прав Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради Сердюк Є.В. та ОСОБА_2 про скасування запису про державну реєстрацію припинення права власності.

Від представника позивача - адвоката Ільяшенка А.В. через канцелярію суду надійшло клопотання про зупинення провадження по цивільній справі № 201/1927/23 до вирішення іншої справи № 201/4364/19, що розглядається у Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аста», третя особа: приватний нотаріус ДМНО Лещенко Ольга Володимирівна про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування реєстраційного запису про право власності та поновлення відомостей у державних реєстрах речових прав на нерухоме майно, у якій ухвалою суду від 18.07.2022р. призначено судову будівельно-технічну експертизу. Результати експертизи щодо фактичного знищення домоволодіння АДРЕСА_1 мають доказове значення по даній справі.

Представник позивача надав суду заяву про розгляд клопотання про зупинення провадження за його відсутності та без фіксації судового процесу, заяву підтримав в повному обсязі на її задоволенні наполягав.

Відповідачі в судове засідання не з`явилися, про дату час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, докази чого наявні в матеріалах справи.

Суд, вирішуючи клопотання, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню за таких обставин.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі: об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Отже, зупинення провадження по справі це тимчасове зупинення розгляду справи, у зв`язку з обставинами, які перешкоджають розглядові справи.

В п. 33 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» № 2 від 12.06.2009р. зазначено, що суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у випадках передбачених ЦПК України, у тому разі коли в іншій справі вирішуються питання, що стосуються підстав, заявлених у справі вимог, чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває справа № 201/4364/19 за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аста», третя особа: приватний нотаріус ДМНО Лещенко Ольга Володимирівна про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування реєстраційного запису про право власності та поновлення відомостей у державних реєстрах речових прав на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 18.07.2022р. призначено судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення експертів поставлені запитання: 1.Чи є об`єкт за адресою АДРЕСА_1 нерухомим майном. 2.Який технічний стан (ступінь фізичного зношення) об`єкта нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) за адресою АДРЕСА_1 . 3.Чи перебуває об`єкт нерухомого майна (будівля, споруда тощо) за адресою АДРЕСА_1 в аварійному стані. 4.Яка технічна причина пошкоджень та руйнувань елементів, конструкцій, інженерних мереж тощо об`єкта нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) за адресою АДРЕСА_1 . 5.В який період часу (рік, місяць) відбулося фактичне знищення об`єкта нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) за адресою АДРЕСА_1 . 6.Чи здійснюються на земельній ділянці за адресою АДРЕСА_1 будівельні роботи (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт тощо).

З наявних матеріалів справи видно, що спір у справі № 201/4364/19 взаємопов`язаний зі спором у даній цивільній справі, оскільки скасування запису про державну реєстрацію припинення права власності, пов`язане із фактичним знищенням об`єкта нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) за адресою АДРЕСА_1 , тому наявна об`єктивна неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи № 201/4364/19, що розглядається в порядку цивільного судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням у тій справі.

Відтак, суд вважає, що у разі не зупинення провадження у даній цивільній справі буде порушено конституційне право сторін на належний, повний та всебічний розгляд даної справи, а тому провадження у справі має бути зупинене.

Згідно з вимогами п. 5 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених п. 6 ч. 1 ст. 251 цього Кодексу, до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

З урахуванням вимог вказаної статті суд приходить до висновку, що провадження у справі повинно бути зупинене.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 251, 253 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» про зупинення провадження по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» до Державного реєстратора відділу реєстрації майнових прав Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування запису про державну реєстрацію припинення права власності задовольнити.

Провадження у цивільній справі № 201/1927/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» про зупинення провадження по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТА» до Державного реєстратора відділу реєстрації майнових прав Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування запису про державну реєстрацію припинення права власності зупинити до набрання законноїсили судовимрішенням посправі №201/4364/19 за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аста», третя особа: приватний нотаріус ДМНО Лещенко Ольга Володимирівна про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування реєстраційного запису про право власності та поновлення відомостей у державних реєстрах речових прав на нерухоме майно.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.С. Наумова

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113439618
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —201/1927/23

Постанова від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні