Ухвала
від 15.09.2023 по справі 518/1256/20
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 518/1256/20

Провадження № 2/517/104/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про закінчення підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

15 вересня 2023 рокусмт. Захарівка

Фрунзівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Гончар І.В., при секретарі Заболотній Л.В.,

за участі: позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому судовому судовому засідані цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Моноліт", ОСОБА_4 про визнання правочину недійсним,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Фрунзівського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Моноліт", ОСОБА_4 про визнання правочину недійсним.

В судовому засіданні ОСОБА_1 та його представник просили закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті. Також просили визнати обов`язкову явку відповідача ОСОБА_4 для особистих пояснень та його присутність під час допиту свідків, оголосити показання померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 свідка ОСОБА_5 , які він надавав 25.01.2016 року у судовому засіданні Ширяївського районного суду Одеської області, викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_1 та ОСОБА_6 .. Також, представник позивача ОСОБА_2 просив провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів (електрона адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2 , н.т.: НОМЕР_1 ).

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечував щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до розгляду по суті, а заперечував щодо виклику свідків.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Згідно ч. 5 ст. 200 ЦПК України, суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті. З урахуванням положень ст.189 ЦПК України судом встановлено, що до судового розгляду спір між сторонами не врегульований, предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу не змінився.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст. 76 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 статті 90 ЦПК України визначено, що показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно зі ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання. Відповідно до п.3 ч.2 ст.43 ЦПК України учасники справи зобовязані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обовязковою. Відповідно до ч.1 ст.128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Викликати відповідача по справі для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі бере участь його представник. Оскільки для зясування всіх обставин по справі та з враховуванням складності справи, з метою повного, обєктивного та всебічного розгляду даної цивільної справи, суд вважає необхідним визнати явку відповідача ОСОБА_4 обовязковою для дачі особистих пояснень в судовому засіданні та його присутності під час допиту свідків. На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті. Задовольнити клопотання представника позивача. Також, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому учасників справи, суд вважає необхідним провести розгляд справи в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за участі представника позивача - ОСОБА_2 ..

Керуючись ст. ст. 43, 91, 128, 189, 196-198, 200, 212 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче судове засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Моноліт", ОСОБА_4 про визнання правочину недійсним. Призначити справу до судового розгляду по суті на 29 вересня 2023 року на 12:00 годину.

Визнати обов`язковою явку в судове засідання відповідача ОСОБА_4 - для дачі особистих пояснень. Викликати до судового засідання та допитати в якості свідків: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ). Попередити вказаних свідків про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України, за відмову від давання показань на вимогу суду, одночасно роз`яснивши, що згідно ст. 63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім`ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом.

Оголосити показання померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 свідка ОСОБА_5 , які він надавав 25.01.2016 року у судовому засіданні Ширяївського районного суду Одеської області під час розгляду справи № 518/1647/15-ц за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 про стягнення коштів за розпискою. Судове засідання призначене на 29 вересня 2023 року на 12:00 годину провести в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за участю представника позивача ОСОБА_2 (електрона адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2 , н.т.: НОМЕР_1 ). Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.В. Гончар

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113469580
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочину недійсним

Судовий реєстр по справі —518/1256/20

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні