Ухвала
від 14.09.2023 по справі 462/6850/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/6850/23

УХВАЛА

14 вересня 2023 року м. Львів

Суддя Залізничного районного суду м.Львова Мруць І.С., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Вертикаль Інкомпані», третя особа ОСОБА_4 про стягнення половини вартості майнових прав,

встановив:

позивачка звернулася до суду із позовом, у якому просить стягнути з ОСОБА_2 , який проживає за адресою АДРЕСА_1 , та ОСОБА_3 , яка проживає за адресою АДРЕСА_2 на користь ОСОБА_1 , яка проживає за адресою АДРЕСА_2 грошові кошти в сумі 35302,28 доларів США.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Так, позивачка у позовній заяві, із посиланням на ч.15 ст.28 ЦПК України, зазначила, що місцезнаходженням відповідача-3 ТзОВ «Вертикаль Інкомпані» є Залізничний район м.Львова (м.Львів вул.Кульпарківська, 200А).

Як вбачається із позовної заяви, позивачкою було зазначено ТзОВ «Вертикаль Інкомпані», як відповідача, проте, ні зі змісту позовної заяви, ні з прохальної частини позовної заяви не вбачається, що позивачем ставляться будь які вимоги до вказаної юридичної особи.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 44 ЦПК України, суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню цивільного судочинства, зокрема необґрунтоване або штучне об`єднання позовних вимог з метою зміни підсудності справи або завідомо безпідставне залучення особи як відповідача (співвідповідача) з тією самою метою.

Місцем проживання відповідача-1 ОСОБА_2 та відповідача 2- ОСОБА_3 , до яких заявлено позовні вимоги, є відповідно АДРЕСА_1 , та АДРЕСА_2 .

З огляду на викладене, оскільки вказана у позовній заяві адреса місця проживання відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Сихівського районного суду м. Львова, позов підлягає передачі за підсудністю.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 3 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим кодексом підсудністю, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження.

Враховуючи наведене, а також те, що дана справа не відноситься до підсудності Залізничного районного суду м. Львова, адже місце проживання відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 належить за територіальністю до Сихівського районного суду м. Львова, таку необхідно скерувати до Сихівського районного суду м. Львова для розгляду за підсудністю, після закінчення строків передбачених ч. 3 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до ч.1 ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ст. 31, 187, 258, 352, 353, 354 Цивільного процесуального кодексу України,

постановив:

справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Вертикаль Інкомпані», третя особа ОСОБА_4 про стягнення половини вартості майнових прав - передати за територіальною юрисдикцією на розгляд до Сихівського районного суду м. Львова.

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: І.С. Мруць

Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113473795
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення половини вартості майнових прав

Судовий реєстр по справі —462/6850/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні