Ухвала
від 01.02.2024 по справі 462/6850/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №462/6850/23

пр № 2/464/67/24

У Х В А Л А

01 лютого 2024 року Сихівський районний суд м.Львова в складі:

головуючого-судді Теслюка Д.Ю.,

за участі секретаря судового засідання Керницької І.В.,

представника позивачки ОСОБА_1 ,

представника відповідачки ОСОБА_2 ,

представника третьої особи Подоляка Б.Р.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судув м.Львовів порядкузагального позовногопровадження цивільнусправу запозовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Вертикаль Інкомпані», третя особа ОСОБА_6 про стягнення половини вартості майнових прав,

в с т а н о в и в:

у провадженні Сихівського районного суду м.Львова перебуває вказана цивільна справа.

Від представника позивачки адвоката Штинди О.В. 01.01.2024 надійшла заява про зміну підстав позову. Окрім цього, представник позивачки 31.01.2024 подав клопотання, у якому просив замінити процесуальний статус відповідача ТзОВ «Вертикаль Інкомпані» на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів. Дане клопотання мотивував тим, що згідно із поданою ним заявою про зміну підстав позову від 01.01.2024, у прохальній частині позовних вимог до ТзОВ «Вертикаль Інкомпані» не заявлено, відтак зазначена юридична особа не може бути у статусі відповідача у даній справі.

У підготовчому засіданні представник позивачки адвокат Штинда О.В. подані ним клопотання підтримав, просив такі задовольнити.

Представники відповідачки та третьої особи адвокати Шмигун В.О. та Полодяк Б.Р. не заперечили щодо задоволення клопотання представника позивачки.

Від представника ТзОВ «Вертикаль Інкомпані» - адвоката Баєва В.І. 01.02.2024 надійшла заява про розгляд даної справи у його відсутності.

Заслухавши думку представників сторін та третьої особи, оглянувши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Відповідно до вимогст. 200 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно із ч. ч. 1, 2 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Особа, яка звертається до суду з позовом, самостійно визначає у позовній заяві, яке її право чи охоронюваний законом інтерес порушено особою, до якої пред`явлено позов, та зазначає, які саме дії необхідно вчинити суду для відновлення порушеного права. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 49 ЦПК України сторони користуються рівними процесуальними правами. Крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження; відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

Згідно із ч. 3 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Оскільки заява представника позивачки ОСОБА_3 від 01.01.2024 подана до закінчення підготовчого провадження, з метою дотримання процесуальних прав сторони позивача у відповідності до вимог ст. 49 ЦПК України, слід прийняти заяву про зміну підстав позову.

Відповідно до ч. 1ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї із сторін.

Враховуючи наведене вище, оскільки позивачкою ОСОБА_3 не заявлено позовних вимог до відповідача ТзОВ «Вертикаль Інкомпані», відтак клопотання представника позивачки слід задовольнити та залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, ТзОВ «Вертикаль Інкомпані», виключивши таке з числа відповідачів.

Керуючись ст. ст. 43, 49, 53, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

клопотання представника позивачки адвоката Штинди О.В. задовольнити.

Прийняти заяву про зміну підстав позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Вертикаль Інкомпані», третя особа ОСОБА_6 про стягнення половини вартості майнових прав.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, Товариство з обмеженою відповідальністю «Вертикаль Інкомпані», виключивши таке з числа відповідачів.

Запропонувати відповідачам та третім особам подати до суду заяви (письмові пояснення) відповідно до умов ст. ст. 174, 178, 180, 181, 192 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту складання повного тексту ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 05.02.2024.

Суддя Дмитро ТЕСЛЮК

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116791779
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення половини вартості майнових прав

Судовий реєстр по справі —462/6850/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Мруць І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні