Ухвала
від 15.09.2023 по справі 717/1793/21
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №717/1793/21

У Х В А Л А

15.09.2023 року Кельменецький районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Туржанського В.В.

при секретарі: Ковальчук А.А.

розглянув в відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Кельменці заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Савчака Ярослава Олеговича про перегляд заочного рішення Кельменецького районного суду Чернівецької області по цивільній справі за позовом акціонерного товариства „Державний ощадний банк України до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

В С Т А Н О В И В :

Представник відповідача ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про скасування заочного рішення Кельменецького районного суду Чернівецької області від 27 січня 2022 року за позовом акціонерного товариства „Державний ощадний банк України до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором. Свої вимоги обґрунтовує тим, що відповідач не був обізнаний про відкриття провадження у справі та не був повідомленим про час і місце розгляду справи. Відповідач стверджує, що підпис про отримання повітки про виклик у судове засідання йому не належить, а тому він не з?явився в судове засідання з поважних причин.

Із заочним рішенням суду відповідач ознайомився 27 липня 2023 року. У якості доказу який має істотне значення для правильного вирішення справи, представник відповідача посилається на кредитний договір укладений між сторонами.

Відповідач та представник відповідача в судове засідання не з?явилися.

Представник відповідача надіслав до суду заяву у якій просить розглянути заяву за його відсутності.

Представники позивача ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в судовому засіданні заперечують щодо скасування заочного рішення суду.

Відповідно до ст. 284 ЦПК України заочне рішенняможе бутипереглянуте судом,що йогоухвалив,за письмовоюзаявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Як вбачається з матеріалів справи, повне заочне рішення суду не було вручено відповідачу у день його складення. Відповідач ознайомився із матеріалами справи 27 липня 2023 року. Заява про перегляд заочного рішення надіслана до суду 07 серпня 2023 року.

Відповідно до ч.1 ст. 288 ЦПК України, заочне рішенняпідлягає скасуванню,якщо судомбуде встановлено,що відповідачне з`явивсяв судовезасідання та(або)не повідомивпро причининеявки,а такожне подаввідзив напозовну заявуз поважнихпричин,і докази,на яківін посилається,мають істотнезначення дляправильного вирішеннясправи.

У заяві про перегляд заочного рішення представник відповідача зазначив, що відповідач не з`явився в судове засідання з поважних причин, а саме йому не було повідомлено час та місце розгляду справи.

З розписки про вручення повістки відповідачу ОСОБА_1 , вбачається, що дані документа, які посвідчують особу того, кому було вручено повістку не зазначені. Підпис одержувача міститься у графі «особисто». Прізвище та ініціали особи яка отримала повістку за довіреністю не вказані. Таким чином, суд позбавлений права розцінювати таке вручення як належно здійснене згідно ч.3 ст. 130 ЦПК України.

Таким чином, суд вважає, що відповідач не був повідомлений про час та місце розгляду справи.

Суд вважає, що відповідач довів, що не з`явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин.

Суд вважає, що доказ, на який посилається відповідач, а саме кредитний договір укладений між сторонами має істотне значення для правильного вирішення справи.

Суд також бере до уваги, що у даному випадку розгляд справи за відсутності відповідача, не повідомленого належним чином про дату, час і місце засідання суду, за умови що таке повідомлення є обов`язковим, безумовно потягнув за собою порушення його прав.

На підставі викладеного суд вважає, що заочне рішення слід скасувати.

Керуючись ст. ст. 260,284, 287, 288 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В :

Заочне рішення Кельменецького районногосуду Чернівецькоїобласті від27січня 2022року процивільній справіза позовомакціонерного товариства„Державний ощаднийбанк Українидо ОСОБА_1 простягнення заборгованостіза кредитнимдоговором скасувати.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі о 13 годині 13 жовтня 2023 рокув залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 15 вересня 2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113473942
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —717/1793/21

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Рішення від 13.10.2023

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Рішення від 27.01.2022

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні