Ухвала
від 07.09.2023 по справі 686/15664/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/15664/23

Провадження № 2/686/4476/23

УХВАЛА

07 вересня 2023 року

Хмельницький міськрайонний суд в складі головуючої - судді Павловської А.А., з участю секретаря судового засідання Вороніної К.В., представниці позивачів ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Хмельницький клопотання позивачів про забезпечення позову, залучення третіх осіб, опитування учасників справи у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельного кооперативу «Ранковий-2» про визнання майнових прав на об`єкт інвестування , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вище вказана справа.

В підготовчому судовому засіданні представницею позивачів заявлено клопотання:

-про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив»,

-про зобов`язання голови ОБСЛУГОВУЮЧОГО КООПЕРАТИВУ ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «РАНКОВИЙ-2», керівника АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив» із підтвердженням свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань, надати відповіді на викладені письмо позивачами питання;

-в порядку забезпечення позову:

oзаборонити ОК «Житлово-будівельний кооператив «Ранковий-2» (29000,м.Хмельницький, Старокостянтинівське шосе, 26), АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» (код ЄДРПОУ 41036300,адреса: 29000, м.Хмельницький, вул.Кам`янецька, 17) та Товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив» (код ЄДРПОУ 19334672, 79066, м.Львів,вул. Монастирська, 2а) здійснювати відчуження будь-яким способом майнових прав на житлове приміщення будівельний номер 81 загальною проектною площею 57,79 кв.м на 9 поверсі в 1 під`їзді багатоповерхового житлового будинку по АДРЕСА_1 , в тому числі здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Пайовика-2 у Додатковій угоді від 30.07.2018 року до Договору пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року, з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на будь-яку іншу особу до набрання законної сили судовим рішенням у справі №686/15664/23,

oнакласти арешт на майнові права на житлове приміщення, будівельний номер 81, загальною площею 57,79 кв.м. на 9 поверсі в 1 під`їзді багатоповерхового житлового будинку по АДРЕСА_1 до набрання законної сили судовим рішення у справі №686/15664/23.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи предмет позову і обставини справи, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права/обов`язки АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив» щодо однієї зі сторін, тому клопотання про їх залучення до участі у справі підлягає до задоволення.

Згідно з частинами 1- 5 ст. 93 ЦПК України, учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи, що ним подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання позивачем, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніш як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. У заявісвідка зазначаютьсяім`я (прізвище,ім`я тапо батькові),місце проживання(перебування)та місцероботи свідка,поштовий індекс,реєстраційний номероблікової карткиплатника податківсвідка зайого наявностіабо номері серіяпаспорта,номери засобівзв`язку таадреси електронноїпошти (занаявності),відповіді напитання щодообставин справи,про яківідомо свідку,джерела обізнаностісвідка щодоцих обставин,а такожпідтвердження свідкапро обізнаністьіз змістомзакону щодокримінальної відповідальностіза наданнянеправдивих показань. Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням відповідних доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом з наданням заяви свідка надає копії відповідних письмових чи електронних доказів.

Отже, клопотання позивачів про зобов`язання відповідача і третіх осіб надати відповіді на поставлені позивачем питання слід задовольнити.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). Суд, розглядаючи заяву про забезпечення позову, може викликати особу, яка подала заяву про забезпечення позову, для надання пояснень або додаткових доказів, що підтверджують необхідність забезпечення позову, або для з`ясування питань, пов`язаних із зустрічним забезпеченням.

Відповідно до ч.2 ст.149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Клопотання про забезпечення позову підлягає до задоволення частково в частині заборони ОК «Житлово-будівельний кооператив «Ранковий-2», АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та Товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив» здійснювати відчуження будь-яким способом майнових прав на житлове приміщення будівельний номер 81 загальною проектною площею 57,79 кв.м на 9 поверсі в 1 під`їзді багатоповерхового житлового будинку по АДРЕСА_1 , в тому числі здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Пайовика-2 у Додатковій угоді від 30.07.2018 року до Договору пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року, з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на будь-яку іншу особу до набрання законної сили судовим рішенням у справі №686/15664/23.

Невжиття такого заходу може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивачів, за захистом яких вони звернулися до суду, в разі ухвалення рішення на їх користь.

Необхідність у додатковому накладенні арешту на майнові права, на думку суду, наразі відсутня, оскільки зазначений захід забезпечення позову фактично дублюватиме той, щодо якого клопотання було задоволено.

З огляду на залучення до участі у справі третіх осіб і постановки позивачами питань іншим учасникам справи в підготовчому засіданні слід оголосити перерву до 11.30 29.09.2023.

На підставі наведеного і керуючись ст. 53, 149, 153 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив».

2. Зобов`язати голову ОБСЛУГОВУЮЧОГО КООПЕРАТИВУ ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «РАНКОВИЙ-2», із підтвердженням свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань, надати вичерпні відповіді окремо на кожне з таких питань по суті:

?Чи завершено будівництво багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 , та чи прийнято вказаний об`єкт нерухомого майна в експлуатацію?

?Чи завершено будівництво квартири АДРЕСА_2 ?

?Чи належали АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл», від імені, за рахунок та в інтересах якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив», майнові праві на квартиру АДРЕСА_2 , за договором пайової участі в будівництві №F1-81/07 від 02.07.2018 року?

?Чи погоджено ОК ЖБК «РАНКОВИЙ-2» відступлення права вимоги від АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл», від імені, за рахунок та в інтересах якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив», до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 за Договором пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року?

?Чи належать ОСОБА_2 , ОСОБА_3 майнові права на квартиру АДРЕСА_2 за Договором пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року в редакції від 30.07.2018 року?

?Чи надано ОК ЖБК «РАНКОВИЙ-2» ОСОБА_2 , ОСОБА_3 документи, визначені Договором пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.01.2018 року в редакції від 30.07.2018 року, зокрема, але не виключно, довідку про членство в кооперативі та про внесення пайового внеску в повному обсязі - оплату 100 % майнових права на квартиру АДРЕСА_2 і акт приймання-передачі квартири АДРЕСА_3 , на підставі яких ОСОБА_2 , ОСОБА_3 будуть наділені правомочністю щодо реєстрації за собою права власності на вказаний об`єкт нерухомого майна?

3. Зобов`язати керівника АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» та керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив», із підтвердженням свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань, надати вичерпні відповіді окремо на кожне з таких питань по суті:

?Чи належали АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд .«Нобл», від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив», майнові праві на квартиру АДРЕСА_2 ?

?Чи відступлено АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл», від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управлінням активами «Актив», право вимоги до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 за Договором пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року?

4. В порядку забезпечення позову заборонити ОК «Житлово-будівельний кооператив «Ранковий-2» (29000,м.Хмельницький, Старокостянтинівське шосе, 26), АТ Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нобл» (код ЄДРПОУ 41036300,адреса: 29000, м.Хмельницький, вул.Кам`янецька, 17) та Товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Актив» (код ЄДРПОУ 19334672, 79066, м.Львів,вул. Монастирська, 2а) здійснювати відчуження будь-яким способом майнових прав на житлове приміщення будівельний номер 81 загальною проектною площею 57,79 кв.м на 9 поверсі в 1 під`їзді багатоповерхового житлового будинку по АДРЕСА_1 , в тому числі здійснювати будь-які дії, направлені на зміну Пайовика-2 у Додатковій угоді від 30.07.2018 року до Договору пайової участі в будівництві № F1-81/07 від 02.07.2018 року, з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на будь-яку іншу особу до набрання законної сили судовим рішенням у справі №686/15664/23.

5. В задоволенні решти вимог заяви про забезпечення позову відмовити.

6. В підготовчому засіданні оголосити перерву до 11.30 29.09.2023.

Дата складення повного тексту ухвали 08.09.2023.

В частині вжиття заходів забезпечення позову ухвала виконується негайно. Її може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду протягом 15 днів з для складення. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала в решті оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113477855
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав на об`єкт інвестування

Судовий реєстр по справі —686/15664/23

Постанова від 02.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Постанова від 02.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні