Постанова
від 20.09.2010 по справі 9/67/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" вересня 2010 р. Справа № 9/67/б

За заявою Управлін ня Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Черн івецької області

до товариства з обмеж еною відповідальністю “Нива -Л” с. Ленківці Кельменецьког о району Чернівецької област і

про визнання боржни ка банкрутом

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від ініціюючого кредитора - Мойсова С.В., довіреніст ь від 21.01.2010 року.

Від боржника - не з' яв ився

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою господарського суду Черніве цької області від 18.08.2010 року за заявою Управління пенсійног о фонду України в Кельменець кому районі Чернівецької обл асті порушено справу про виз нання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю “Нива-Л” с. Ленківці Кельмене цького району Чернівецької о бласті як відсутнього боржни ка в порядку ст. 52 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” справу д о розгляду в судовому засіда нні призначено на 07.09.2010 року за участю представників сторін , від ініціюючого кредитора в итребувано додаткові докуме нти, від боржника - відзив на заяву та документи про фінан сово-майновий стан.

Ухвалою суду від 07.09.2010 року р озгляд справи відкладено на 20.09.2010 року.

Заява Управління пенсійн ого фонду України в Кельмене цькому районі Чернівецької о бласті обґрунтована тим, що з грудня 2007 року боржник не веде діяльності та не звітує до уп равління, має заборгованість по загальнообов' язковому д ержавному пенсійному страху ванні в сумі 18186,61 грн., крім того боржник не звітує до Державн ої податкової інспекції у Ке льменецькому районі з червня 2008 року, а вжитими ВДВС Кельмен ецького РУЮ заходами заборго ваність з боржника не стягну та в зв' язку з відсутністю в останнього будь-якого майна .

У судовому засіданні 07.09.2010 ро ку представник ініціюючого к редитора заяву підтримав, пр осив визнати відсутнього бор жника банкрутом, ліквідаторо м банкрута призначити арбітр ажного керуючого Вікнянську Т.В.

Заслухавши представника і ніціюючого кредитора, розгля нувши матеріали справи, суд в становив наступне.

Боржник як юридична особа - суб' єкт підприємницької ді яльності, зареєстрований Кел ьменецькою районною державн ою адміністрацією за юридичн ою адресою с. Ленківці Кельме нецького району Чернівецько ї області, код 30795995.

Як вбачається з наданої за явником довідки ДПІ у Кельме нецькому районі від 03.08.2010 року б оржник з червня 2008 року не пода є до органів державної подат кової інспекції визначену за конодавством податкову звіт ність (податкові декларації, розрахунки).

Судовим розглядом справи в становлено, що грошові вимог и ініціюючого кредитора в су мі 2293,03 грн. ґрунтуються на вико навчому листі Чернівецького окружного адміністративног о суду по адміністративній с праві №2а-503/09/2470 від 10.09.2009 року, тож є безспірними в розумінні ст. 1 Закону України “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том”.

Інші вимоги кредитора не на були характеру безспірних (з окрема кредитором не надано суду доказів відкриття викон авчого провадження по адміні стративній справі №2а-1254/10/2470), тож можуть бути визнані ліквіда тором банкрута в процесі лік відаційної процедури.

У відповідності до ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” у разі, якщо громадянин-підп риємець - боржник або керівн і органи боржника - юридично ї особи відсутні за її місцез находженням або у разі ненад ання боржником протягом року до органів державної податк ової служби згідно із законо давством податкових деклара цій, документів бухгалтерськ ої звітності, а також за наявн ості інших ознак, що свідчать про відсутність підприємниц ької діяльності боржника, за ява про порушення справи про банкрутство відсутнього бор жника може бути подана креди тором незалежно від розміру його вимог до боржника та стр оку виконання зобов' язання , а господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника виносить постанову п ро визнання відсутнього борж ника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Матеріалами справи доведе но, що боржник більше року не п одає до Державної податкової інспекції у Кельменецькому районі згідно із законодавст вом податкову звітність (ост ання податкова декларація по дана 12.06.2008 року) та не здійснює п ідприємницьку діяльність, що є підставами для визнання то вариства з обмеженою відпові дальністю “Нива-Л” с. Ленківц і Кельменецького району Черн івецької області банкрутом я к відсутнього боржника.

Підлягає також задоволенн ю клопотання ініціюючого кре дитора про призначення лікві датором банкрута арбітражно го керуючого Вікнянської Тет яни Василівни.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 3-1, 11, 22, 23, 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати грошові вимоги Управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому ра йоні Чернівецької області до товариства з обмеженою відп овідальністю “Нива-Л” с. Ленк івці Кельменецького району Ч ернівецької області на суму 2293,03 грн.

2. Визнати банкрутом товарис тво з обмеженою відповідальн істю “Нива-Л” с. Ленківці Кель менецького району Чернівець кої області (ідентифікаційни й код 03767179) та відкрити ліквідац ійну процедуру. Строк ліквід аційної процедури встановит и протягом 6 місяців - до 21.03 .2011 року.

З дня винесення цієї постан ови для боржника наступають наслідки, передбачені статте ю 23 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

3. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю “Нива-Л” с. Ленківці Кельмене цького району Чернівецької о бласті призначити арбітражн ого керуючого Вікнянську Тетяну Василівну АДРЕС А_1, ліцензія серії АВ № 158364 від 30.10.2006 р.

4. Ліквідатору письмово п овідомити про визнання ба нкрутом відсутнього боржник а - товариства з обмеженою від повідальністю “Нива-Л” с. Лен ківці Кельменецького району Чернівецької області - відом их йому кредиторів, зокрема Д ПІ у Кельменецькому районі, в ідділення Фондів соціальног о страхування України та Фон ду України соціального захис ту інвалідів, здійснити лікв ідаційну процедуру в установ лений судом строк у порядку, в изначеному Законом України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” та після зак інчення ліквідаційної проце дури надати суду ліквідаційн ий баланс банкрута разом зі з вітом про свою діяльність.

5. Постанову надіслати сторо нам, ліквідатору Вікнянській Т.В., ВДВС Кельменецького РУЮ, державному органу з питань б анкрутства.

Суддя М.І.Ніколаєв

Дата ухвалення рішення20.09.2010
Оприлюднено29.09.2010
Номер документу11352243
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/67/б

Постанова від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.04.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні