Ухвала
від 18.09.2023 по справі 289/502/23
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/502/23

Номер провадження 2/289/260/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.09.2023 м. Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі під головуванням судді Мельника О.В., за участі секретаря судових засідань Галькевич Ю.В,розглянувшиу відкритому підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовноюзаявою ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Осички», Радомишльської міської рада Житомирської області; Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області; Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області про визначення додаткового строку для оформлення права на земельну частку (пай), -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вищевказаним позовом.

В підготовче судове засідання позивач та його представник з`явились, подану позовну заяву підтримали. Через канцелярію суду подали клопотання про витребування доказі та виклик свідків.

Відповідачі в підготовче засідання на з`явилися. Через канцелярію суду подали заяви про розгляд справи без їх участі.

Вирішуючи заявлені клопотання, заслухавши думку учасників процесу суд зазначає наступне.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам ст. 177 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 5ст. 177 ЦПК Українипозивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В підготовчомусудовому засіданні,яке увідповідності дост.197ЦПК Українипроводиться судомз повідомленнямучасників справи, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зобов`язаний сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України, а також роз`яснювати у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій.

Зокрема суд,у разінеобхідності заслуховуєуточнення позовнихвимог тазаперечень протиних тарозглядає відповіднізаяви; вирішуєпитання щодосуб`єктивного складуучасників; можероз`яснювати учасникамсправи,які обставинивходять допредмета доказування,які доказимають бутиподані тимчи іншимучасником справи; з`ясовує,чи повідомилисторони провсі обставинисправи,які їмвідомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Вирішуючи клопотання про витребування доказів з Державного архіву Житомирської області суд зазначає, що архівна установа є зберігачем документів, а не розпорядником відомостей. В той же час в заявленому клопотанні позивач просить витребувати відомості без зазначення переліку конкретних документів в яких ці відомості містяться із зазначенням їх реквізитів та періоду їх створення (видання). А тому клопотання потребує уточнення та на даний час задоволенню не підлягає.

В зв`язку з викладеним, з метою повного і всебічного з`ясування обставин справи, з урахуванням основних засад цивільного судочинства та вимог ст.81 ЦПК України клопотання про витребування доказів та виклик свідків слід задовольнити частково.

Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до ч.1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи.

У відповідності до ст.. 12 ЦПК України - кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

На підставі ч. 5 ст. 198 ЦПК України в підготовчому засіданні слід оголосити перерву.

Керуючись статями175,177,185197, 198, ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву в підготовчому засіданні до13.00 год. 08 листопада 2023 року.

Клопотання про витребування доказів задовольнити частково.

1.Витребувати у Головного управлінняДержгеокадастру уЖитомирській областіадреса: 10002, м. Житомир, вул. Довженка, 45, код ЄДРПОУ39765513:

-відомості про розмір земельної частки (паю) по Осичківській сільській раді (ПКСП ім. Несененка) в умовних кадастрових гектарах сільськогосподарських угідь та про їх грошову вартість та про розмір загальної площі земель запасу ріллі у гектарах, станом на 01.03.2023 року за межами території Осичківської сільської ради (Осичківського старостинського округу) у складі Радомишльської міської ради Житомирської області, яка необхідна для вирішення справи, та відомості чи видавались ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , сертифікат на право на земельну ділянку на території Осичківської сільської ради Радомишльського району (Осичківського старостинського округу Радомишльської міської ради) Житомирської області.;

-відомості (розпорядження голови РДА) про розпаювання земель, видачу державного акту та затвердження списків осіб, які мають право на земельну частку (пай) громадян по Осичківській сільській раді (ПКСП ім.. Несененка) та про затвердження списків осіб, які мають право на отримання Державних актів на право власності на земельні ділянки на території Осичківської сільської ради Радомишльського району (Осичівського старостинського округу Радомишльської міської ради) Житомирської області.

2.Викликати для допиту в якості свідків:

-ОСОБА_2 , мешканця с. Русанівка;

-ОСОБА_3 , мешканця с. Осички;

-ОСОБА_4 , мешканку с. Котівка;

-ОСОБА_5 , мешканку с. Русанівка;

-ОСОБА_6 , мешканку АДРЕСА_1 .

Ухвала в частині надання інформації підлягає виконання в строк до 01.11.2023 року.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Мельник

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113542239
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для оформлення права на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —289/502/23

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Постанова від 22.06.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні