Ухвала
від 19.09.2023 по справі 522/16296/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/16296/23

Провадження № 2/522/6237/23

УХВАЛА

19 вересня 2023 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Косіцина В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Граф» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ханбер» про скасування рішення державного реєстратора та витребування майна із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

18 серпня 2023 року до Приморського районного суду м. Одеси надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Граф», в якій позивач просить суд:

скасувати рішення про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень за ТОВ «Ханбер» на нежитлове приміщення АДРЕСА_1 , а саме рішення державного реєстратора приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Косюк Олени Петрівни № 50457643 від 24.12.2019 року;

витребувати із чужого незаконного володіння ОСОБА_1 до володіння Об`єднання Співвласників багатоквартирного будинку «Граф» нежитлове приміщення № А7 у будинку АДРЕСА_2 шляхом припинення (скасування) державної рєстрації права власності ОСОБА_1 , запис про право власності № 48327238, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна 1998273351101.

За результатами автоматизованого розподілу справа була передана на розгляд судді Косіциній В.В.

23 серпня 2023 року ухвалою суду позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Граф» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ханбер» про скасування рішення державного реєстратора та витребування майна із чужого незаконного володіння залишено без руху.

13 вересня 2023 року до суду від представника Об`єднання Співвласників багатоквартирного будинку «Граф» адвоката Шахновського О.О. надійшла заява про усунення недоліків з додатками, а саме з платіжною інструкцією про сплату судового збору та звітом про незалежну оцінку майна.

Отже, ознайомившись з матеріалами справи, встановлено, що позовну заяву подано, в цілому, із додержанням вимог, викладених у статтях 174, 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Водночас, згідно ч. 1 ст. 30 Цивільного процесуального кодексу України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Місцезнаходженням майна є АДРЕСА_2 , нежитлове приміщення № А7.

Таким чином, враховуючи також, що спірне майно розташоване по АДРЕСА_2 , нежитлове приміщення № А7, що знаходиться на території Приморського району м. Одеси, позов підсудний Приморському районному суду м. Одеси, тому суд вважає можливим відкрити провадження по справі та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 30, 136, 175, 178, 187, 189-196, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Граф» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ханбер» про скасування рішення державного реєстратора та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Встановити загальний порядок розгляду справи.

Призначити проведенняпідготовчогосудового засідання 17 жовтня 2023 року об 14 год. 30 хв. у залі суду № 224 у приміщенні суду за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду письмового відзиву на позов (ст. 178 ЦПК України) разом з доказами в його обґрунтування, висновків експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та доказами надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити сторонам,що відповіднодо ст.189ЦПК Українисуд призначаєпідготовче судовезасідання зметою остаточноговизначення предметаспору тахарактеру спірнихправовідносин,позовних вимогта складуучасників судовогопроцесу; з`ясуваннязаперечень протипозовних вимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню,та зібраннявідповідних доказів; вирішення відводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву відповідача для подання відповіді на відзив у відповідності до вимогстатті 179 Цивільного процесуального кодексу України.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь у відповідності до вимогстатті 180 Цивільного процесуального кодексу України.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до ст.181 ЦПК України, третя особа має право подати пояснення щодо позову або відзиву, у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Пояснення третьоїособи маютьбути підписанітретьою особоюабо їїпредставником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 цього Кодексу.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень третьої особи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/.

Роз`яснити учасникам процесу, що надсилання процесуальних документів до суду в електронному вигляді передбачає використання сервісу «Електронний суд» з попередньою реєстрацією офіційної електронної адреси (електронного кабінету) та з обов`язковим використанням власного електронного підпису.

Надіслання документів не за допомогою підсистеми «Електронний суд», а електронною поштою з використанням електронного цифрового підпису учасника процесу або його представника є способом звернення до суду, який не передбачений чинним процесуальним законодавством.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Косіцина В.В.

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113549307
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —522/16296/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Косіцина В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні