Ухвала
від 20.09.2023 по справі 137/770/23
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/770/23

У Х В А Л А

20.09.2023 смт. Літин

Літинський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Гопкіна П.В.,

за участю секретаря Іванової І.О.,

представника позивача ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області Рябцуна С.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Літині в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство "Племзавод "Літинський", про конфіскацію земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Літинського районного суду Вінницької області у зазначеній справі було призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Рябцун С.В. у режимі відеоконференції не заперечив проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. Просив забезпечити його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Не вважав за доцільне залучити до участі у справі у якості третьої особи Літинську селищну раду Вінницького району Вінницької області.

Відповідач ОСОБА_1 до судового засідання не з`явився, хоча відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК України був повідомлений належним чином про місце дату та час судового засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (а.с. 84).

Представник третьої особи ПрАТ «Племзавод Літинський» Олексюк О.П. до судового засідання не з`явився. Надав до суду заяву, відповідно до якої просив розгляд справи проводити у відсутність представника третьої особи, а рішення прийняти на розсуд суду (а.с. 79).

В підготовчому судовому засіданні судом виконані всі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

Відповідно до ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Відповідно до ч.11 ст. 128 ЦПК України, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відтак, беручи до уваги викладене вище, задля об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи Літинську селищну раду Вінницького району Вінницької області, оскільки сфера земельних відносин є особливим предметом відання органів місцевого самоврядування. На даний час, органи місцевого самоврядування володіють досить великим обсягом повноважень у сфері земельних відносин. Згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» № 888-VIII від 10.12.2015 (в редакції Закону № 1423-IX від 28.04.2021) статтю 12 Земельного кодексу України доповнено частиною другою, в якій віднайшли закріплення повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері земельних відносин на території сіл, селищ, міст. До них належать: надання відомостей з Державного земельного кадастру відповідно до закону; здійснення державного контролю за використанням та охороною земель у межах та порядку, встановлених законом; здійснення інших повноважень у галузі земельних відносин відповідно до закону.

Керуючись ст.ст. 53, 197, 200, 212, 258-260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору - Літинську селищну раду Вінницького району Вінницької області (22300, Соборна, 32, смт. Літин, Вінницького району Вінницької області).

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог Приватне акціонерне товариство "Племзавод "Літинський", Літинська селищна рада Вінницького району Вінницької області, про конфіскацію земельної ділянки.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11 год 30 хв 16.10.2023 у приміщенні Літинського районного суду Вінницької області.

Судове засідання, призначене на 11 год 30 хв 16.10.2023, провести в режимі відеоконференції за участю представника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Рябцуна С.В., поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https://easycon.com.ua/).

Про дату, час та місце проведення судового засідання по справі повідомити учасників справи.

Про дату, час та місце проведення судового засідання по справі повідомити залучену третю особу.

Запропонувати залученій третій особі протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали подати суду свої письмові пояснення в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Виклик відповідача слід здійснити через розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України згідно з ч.10 ст.187 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:П. В. Гопкін

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено21.09.2023
Номер документу113573846
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —137/770/23

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні