Ухвала
від 19.09.2023 по справі 638/8832/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/8832/23

Провадження № 2/638/4293/23

УХВАЛА

Іменем України

19 вересня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Смирнов В.А.., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Шанс» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_4 про визнання дійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та визнання права власності на нерухоме майно,-

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Шанс» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_4 про визнання дійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та визнання права власності на нерухоме майно.

Через канцелярію суду Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Шанс» подане клопотання про відстрочення сплати судового збору до винесення рішення по суті, посилаючись на тяжкий майновий стан позивача та вказує що станом на14.10.2022Печенізька громадаЧугуївського районуХарківської областівключена допереліку територіальнихгромад,розташованих врайоні проведеннявоєнних (бойових)дій або,які перебуваютьв тимчасовійокупації,оточенні (блокуванні). Вказує що,військові діїпроводилися натериторії Харківськоїобласті,в томучислі,і Печенізькоїселищної ради. Частина земельних ділянкок сільськогосподарського призначення, які обробляє ТОВ «Агрофірма«Шанс» знаходилисяв окупації,на частинівелися бойовідії,що ускладнилопосів тазбір урожаюу 2022році. ТОВ «Агрофірма «Шанс» намагається якомогаефективніше вестигосподарську діяльністьв умовахвійни тавиконувати всізобов`язання. ТОВ «Агрофірма «Шанс» опинилося вситуації неможливостівиконання договірнихзобов`язань устроки визначенізаконом тадоговорами. Сплата судового збору за подання цього позову практично неможлива через активні воєнні дії на землях підприємства, тимчасову окупацію та засміченням вибухонебезпечними предметами земельних ділянок.

Відповідно до ч. 1ст. 136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Враховуючи, що зазначені в клопотанні обставини дійсно свідчать про скрутне матеріальне становище заявника, суд вважає за можливе на підставі ч.1ст.136 ЦПК Україниклопотання КП «Харківводоканал» про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

На підставі викладеного, керуючисьст.136 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Шанс»- задовольнити.

Відстрочити сплату судового збору у справі за позовною заявою Товариства зобмеженою відповідальністю«Агрофірма «Шанс»до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору: ОСОБА_4 провизнання дійснимдоговору купівлі-продажунерухомого майната визнанняправа власностіна нерухомемайно до ухвалення судового рішення у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А. Смирнов

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113591931
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та визнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —638/8832/23

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні