Ухвала
від 19.09.2023 по справі 754/5397/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/3073/23

Справа № 754/5397/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді - Лісовської О.В.

за участю секретаря - Грей О.П.

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні, що проводиться у режимі відеоконференції, клопотання позивача про проведення судового засідання у закритому режимі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Громадської організації «СТОП НЕЛЕГАЛ», ОСОБА_5 , Недержавної некомерційної професійної організації Національна асоціація адвокатів України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Київ Сіті Ньюс» про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до відповідачів ОСОБА_2 , Громадської організації «СТОП НЕЛЕГАЛ», ОСОБА_5 , Недержавної некомерційної професійної організації Національна асоціація адвокатів України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Київ Сіті Ньюс» про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди.

31.07.2023 року до суду надійшло клопотання позивача про витребування доказів, а саме витребування від Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетин кордону України протягом 2022 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; від Служби безпеки України інформацію відносно того, чим порушувались кримінальні провадження Службою безпеки України щодо ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у 2022 році із зазначенням дат та статей кримінальних проваджень із зазначенням захисника Беркута І.В.; від Національного антикорупційного бюро України інформацію про те, де із зазначенням точного місця та коли із зазначенням дати та часу відбувалось затримання ОСОБА_7 , а також коли на місце затримання прибув адвокат Черезов Ігор Юрійович. Клопотання мотивовано тим, що вказані докази мають суттєве значення для розгляду справи по суті, а самостійно отримати їх сторона позивача не має можливості.

У підготовчому засіданні позивач підтримав подане клопотання, просив його задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 у підготовчому засіданні просив вирішити клопотання на розсуд суду.

Представник відповідача ОСОБА_3 у підготовчому засіданні заперечувала проти витребування доказів.

Представник відповідача ОСОБА_4 у підготовчому засіданні заперечувала проти витребування доказів.

Представник відповідача 5 у підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, у своїй заяві просить проводити підготовче засідання в його відсутність.

Зваживши доводи клопотання, вислухавши думку учасників справи, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Як вбачається з письмових матеріалів справи, позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до відповідачів ОСОБА_2 , Громадської організації «СТОП НЕЛЕГАЛ», ОСОБА_5 , Недержавної некомерційної професійної організації Національна асоціація адвокатів України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Київ Сіті Ньюс» про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 3 статті 84 ЦПК України визначено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З урахуванням вимог діючого законодавства, встановлених по справі обставин, предмету позову, суд приходить до висновку про необхідність витребування заявлених у клопотанні доказів, оскільки ці докази мають суттєве значення для розгляду справи по суті, а самостійно отримати їх сторона позивача не має можливості.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати докази по справі, а саме витребувати:

1) від Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетин кордону України протягом 2022 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

2) від Служби безпеки України інформацію відносно того, чим порушувались кримінальні провадження Службою безпеки України щодо ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у 2022 році із зазначенням дат та статей кримінальних проваджень із зазначенням захисника Беркута І.В.;

3) від Національного антикорупційного бюро України інформацію про те, де із зазначенням точного місця та коли із зазначенням дати та часу відбувалось затримання ОСОБА_7 , а також коли на місце затримання прибув адвокат Черезов Ігор Юрійович.

Відповідно до вимог ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, зобов"язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Строк подання доказів суд встановлює до 02 листопада 2023 року.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення, але може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Повний текст ухвали виготовлений 22 вересня 2023 року.

Суддя О.В.Лісовська

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113645991
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —754/5397/23

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні