Ухвала
від 22.09.2023 по справі 380/21952/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи до іншого адміністративного суду

22 вересня 2023 рокусправа № 380/21952/23

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Костецький Н.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Управління патрульної поліції у Львівській області (вул. Перфецького, 19, м. Львів), третя особа: Личаківське відділення державної виконавчої служби в м. Львові (пр. Чорновола, 39, м. Львів), про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, -

встановив:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 (боржник) до Управління патрульної поліції у Львівській області (стягувач), третя особа: Личаківське відділення державної виконавчої служби в м. Львові про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, у якій просить:

- звільнити мене як інваліда 2-ї групи від сплати судового збору;

- поновити строк для подачі цієї заяви, так як матеріали я отримав 04.09.2023 року;

- прийняти рішення, яким визнати виконавчий документ постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, серії БАБ №550465 від 08.02.2022 року таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до вимог статті 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви у тому числі з`ясовує, чи:

- відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 вказаного Кодексу;

- позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними);

- немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених вказаним Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 2 КАС України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

За результатом з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі суддя встановив наступне.

Частиною 1 статті 374 КАС України передбачено, що суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

З матеріалів заяви вбачається, що постанова серії БАБ №550465 від 08.02.2022 про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, складена Управлінням патрульної поліції у Львівській області, а не Львівським окружним адміністративним судом.

Крім цього, суд бере до уваги зміст і характер сформульованих позивачем вимог. У вимірі спірних правовідносин суд звертає увагу на те, що зміст позовних вимог ОСОБА_1 зводиться до незгоди з постановою серії БАБ №550465 від 08.02.2022 про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в частині розміру накладеного штрафу.

Згідно з пунктом 3 частини 1 статті 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення постанову по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими вказаним Кодексом.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 20 КАС України адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Відповідно до статті 286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Як встановив суд позивач по суті висловлює свою незгоду з постановою у справі про адміністративне правопорушення у справі про адміністративне правопорушення.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом (частина перша статті 25 КАС України).

Оскільки у скарзі позивач повідомив, що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , суд вважає за доцільне передати адміністративну справу за заявою ОСОБА_1 до Управління патрульної поліції у Львівській області, третя особа: Личаківське відділення державної виконавчої служби в м. Львові про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню до Личаківського районного суду м. Львова.

Суд не вирішує питання щодо належності оформлення позовної заяви та можливість відкриття провадження у справі, оскільки цей спір предметно не підсудний Львівському окружному адміністративному суду.

Керуючись статтями 19, 20, 25, 26, 29, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ухвалив:

передати адміністративну справу за заявою ОСОБА_1 до Управління патрульної поліції у Львівській області (стягувач), третя особа: Личаківське відділення державної виконавчої служби в м. Львові про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню на розгляд до Личаківського районного суду м. Львова.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 22.09.2023 року.

СуддяКостецький Назар Володимирович

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113693802
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —380/21952/23

Ухвала від 23.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єресько Л.О.

Постанова від 07.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Личаківський районний суд м.Львова

Яворський С. Й.

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні