Ухвала
від 25.09.2023 по справі 380/21165/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

25 вересня 2023 рокусправа № 380/21165/23Суддя Львівського окружного адміністративного суду Потабенко В.А., перевіривши матеріали позовної заяви заступника керівника Франківської окружної прокуратури м. Львова, Державної авіаційної служби України, Державної інспекції архітектури та містобудування України до виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправним і скасування рішення,

в с т а н о в и л а:

заступник керівника Франківської окружної прокуратури м. Львова (79057, м. Львів, вул. Чупринки, 85; код ЄДРПОУ 02910031), Державної авіаційної служби України (01135, м. Київ, проспект Перемоги,14; код ЄДРПОУ 37536026), Державної інспекції архітектури та містобудування України (01133, м. Київ, бульвар Л. Українки, 26; код ЄДРПОУ 44245840) звернулися до суду із позовною заявою до виконавчого комітету Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Ринок, 1; код ЄДРПОУ 26256622), у якій просить:

-визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №543 від 14.07.2022 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на нове будівництво ТзОВ "Дизайн-студія "Ключ" комплексу житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, дитячим дошкільним закладом, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та об`єктами інженерного забезпечення на вул. І. Раковського, 24-А у м. Львові».

Ухвалою від 13.09.2023 суддя залишила позовну заяву без руху.

21.09.2023 надійшло клопотання про усунення недоліків позовної заяви (вх. № 60017).

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

З урахуванням характеру справи та поданих доказів справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на зміст позовних вимог суддя дійшла висновку, що рішення у справі № 380/21165/23 може вплинути на права та обов`язки товариства з обмеженою відповідальністю « Дизайн-студія «Ключ» та державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького», тому суд вважає за необхідне залучити до участі у справі товариство з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача , а також залучити до участі у справі державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 294 КАС України, суддя

у х в а л и л а:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 11 жовтня 2023 року о 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул.Чоловського, 2).

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ» (місцезнаходження: 79019, м. Львів, вул. Могольницького, 28; код ЄДРПОУ 32567987.)

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» (місцезнаходження: аеропорт ЦА, м. Львів, 79000; код ЄДРПОУ 33073442)

Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Копія відзиву, відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Запропонувати третій особі подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання позовної заяви з додатками пояснення щодо такого позову, з врахуванням вимог, передбачених ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається https://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/.

Повідомити відповідача суб`єкта владних повноважень про наявність матеріалів позову та можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяПотабенко Варвара Анатоліївна

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113694041
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення

Судовий реєстр по справі —380/21165/23

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні