Ухвала
від 13.12.2023 по справі 380/21165/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

справа № 380/21165/23

13 грудня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд:

в складі головуючої судді Потабенко В.А.,

за участі секретаря судового засідання Лизак Д.А., ,

за участі:

прокурора Мельничука Ю.І., згідно наказу,

представника третьої особи Попка Р.І., згідно договору,

інші особи - не з?явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові в підготовчому засіданні клопотання про зупинення провадження у справі за позовом заступника керівника Франківської окружної прокуратури м. Львова, який звернувся в інтересах Державної авіаційної служби України, Державної інспекції архітектури та містобудування України до суду із позовною заявою до виконавчого комітету Львівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ», про визнання протиправним і скасування рішення,

в с т а н о в и в:

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа за позовом керівника Франківської окружної прокуратури м. Львова в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України, Державної інспекції архітектури та містобудування України до виконавчого комітету Львівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ» про визнання протиправним і скасування рішення.

Ухвалою від 25.09.2023 суддя прийняла адміністративну справу до розгляду.

13.12.2023 від представника третьої особи товариства з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ» надійшло клопотання про зупинення провадження у справі.

В обґрунтування клопотання зазначає, що певний час у органу архітектури була відсутня можливість звернутись у Державну авіаційну службу України за отриманням висновку, оскільки у органу архітектури ЛМР тимчасово відсутній доступ до ЄДССБ у зв`язку із постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 06 вересня 2023 року у справі № 380/12464/22 (https://reyestr.court.gov.ua/Review/113500434), проте із 01.12.2023 доступ відновлено. У зв`язку із викладеним, відповідно до п. п. 56-57 Положення про використання повітряного простору України, 04.12.2023 ТзОВ "ТМ-Плюс" звернулось до Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради з метою внесення змін рішення виконкому № 306 від 13.05.2022 шляхом погодження у Державній авіаційній службі України гранично допустимої висотності будівлі на рівні 60,00 м від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі багатофункціонального комплексу з приміщеннями громадського обслуговування, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою з приміщеннями подвійного використання (укриттям на час небезпечної ситуації), трансформаторною підстанцією та об`єктами інженерного забезпечення на вул. Садовій, 2-А у м. Львові. З врахуванням того, що фактично позовом прокурора порушуються права ТзОВ «Дизайн-студія «Ключ», як учасника, що проходив процедуру отримання вихідних даних на проектування, і на даний час звернувся до органу архітектури ЛМР про отримання висновку про погодження висотності об`єкта будівництва, що в подальшому може привести до усунення обставин, що слугували підставою для звернення прокурора із даним позовом та можливістю врегулювання спору у добровільному порядку, просить зупинити провадження у даній справі на три місяці та надати можливість отримати висновок Державної авіаційної служби України щодо погодження висотності об`єкта будівництва нове будівництво ТзОВ "Дизайн-студія "Ключ" комплексу громадських і житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та об`єктами інженерного забезпечення на вул. І. Раковського, 24 у м. Львові та врегулювати спір у добровільному порядку.

Присутній у судовому засіданні прокурор заяву про зупинення підтримаВ та просив її задовольнити.

Інші учасники процесу в судове засідання не прибули, належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи.

При постановлені ухвали про зупинення провадження суд враховує таке.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень. За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Відповідно до положень п. 4 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення, у тому числі шляхом медіації, - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Враховуючи вище викладені положення, а також беручи до уваги можливість примирення та бажання представників сторін щодо надання їм часу для примирення, суд приходить до висновку про задоволення заяви та зупинення провадження у справі до 01.04.2024.

Керуючись ст. ст. 19-21, 72-77, 236, 255, 293, 294, 295, підп. 15.5 п. 15 Перехідних положень КАС України, суд

у х в а л и в:

клопотання про зупинення провадження у справі № 380/21165/23 задовольнити.

Зупинити провадження у справі № 380/21165/23 за позовом керівника Франківської окружної прокуратури м. Львова в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України, Державної інспекції архітектури та містобудування України до виконавчого комітету Львівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Дизайн-студія «Ключ» про визнання протиправним і скасування рішення, до 01.04.2024 з метою надання сторонам часу для примирення.

Сторонам при отриманні доказів, які свідчитимуть про усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, письмово повідомити про це суд з наданням копій відповідних документів.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статями 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали складено та підписано 18.12.2023.

Суддя Потабенко В.А.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115755452
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —380/21165/23

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні