Ухвала
від 25.09.2023 по справі 440/3593/23
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 вересня 2023 р.Справа № 440/3593/23Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: П`янової Я.В.,

Суддів: Присяжнюк О.В. , Русанової В.Б. ,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня" про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 та питання можливості відкриття апеляційного провадження по справі № 440/3593/23

за позовом Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Кременчуцької районної військової адміністрації (Кременчуцької районної державної адміністрації) , Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області

до Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня"

третя особа: Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області

про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 задоволено позов Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Кременчуцької районної військової адміністрації (Кременчуцької районної державної адміністрації) , Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня", третя особа: Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

19.07.2023 (відповідно до штемпеля на конверті) Комунальне некомерційне медичне підприємство "Кременчуцька міська дитяча лікарня" направило до Другого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на зазначене рішення, яка надійшла 24.07.2023 та зареєстрована 25.07.2023.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 31.07.2023 витребувано з Полтавського окружного адміністративного суду справу № 440/3593/23, яка передана судді-доповідачу до розгляду 25.09.2023.

В апеляційній скарзі відповідачем заявлено клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Перевіривши доводи клопотання та матеріали справи, колегія суддів вважає, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України (далі: КАС України) апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Частиною 2 ст. 295 КАС України встановлено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що представник Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня" не був присутній під час судового розгляду справи судом першої інстанції, а копію оскаржуваного судового рішення отримав засобами поштового зв`язку 22.06.2023 за вх. 882, що підтверджується журналом реєстрації вхідної документації.

Оскільки апеляційна скарга подана у тридцятиденний строк з дня отримання копії оскаржуваного рішення, заявник, відповідно до вимог ч.2 ст. 295 КАС України, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Враховуючи наведене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для поновлення процесуального строку для подання апеляційної скарги, а тому надане заявником клопотання підлягає задоволенню.

Апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, подана з дотриманням порядку, визначеного ст. 297 Кодексу адміністративного судочинства України, і строків апеляційного оскарження, передбачених ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні підстави для відмови у відкритті апеляційного провадження (ст. 299 Кодексу адміністративного судочинства України).

З огляду на зазначене, перешкоди для відкриття провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 300 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. ст. 121, 293, 295-297, 300, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня" про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 - задовольнити.

Процесуальний строк на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 року по справі № 440/3593/23 - поновити.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня" на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 по справі № 440/3593/23 за позовом Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Кременчуцької районної військової адміністрації (Кременчуцької районної державної адміністрації) , Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Комунального некомерційного медичного підприємства "Кременчуцька міська дитяча лікарня", третя особа: Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Зупинити дію рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 05.06.2023 по справі № 440/3593/23.

Встановити учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу разом з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи протягом 5 днів від дати отримання копії ухвали.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Я.В. П`яноваСудді О.В. Присяжнюк В.Б. Русанова

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113697134
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/3593/23

Постанова від 29.12.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Рішення від 05.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 05.04.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні