Ухвала
від 25.09.2023 по справі 460/9289/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

25 вересня 2023 року м. Рівне№460/9289/23

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Нор У.М. розглянувши заяву про залучення третіх осіб в адміністративній справі за позовом

Головного управління ДПС у Рівненській області доЖитлово-комунальне підприємство "Сонячне" про надання дозволу на погашення податкового боргу зарахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС у Рівненській областізвернулося до суду з позовом до Житлово-комунального підприємства "Сонячне"про надання дозволу на погашення податкового боргу зарахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Представником відповідача подано клопотання про залучення до справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Відповідно до частини третьої статті 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Розглянувши подане клопотання, суд зазначає наступне.

З матеріалів цієї адміністративної справи вбачається, що майно вказане в акті опису майна від 22.03.2023 №26 належить не Житлово-комунальному підприємстві "Сонячне", а територіальній громаді Рівного та перебуває в оренді в ТОВ "УК "Сонячне", а тому рішення може вплинути на права, інтереси та обов`язки Рівненської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Сонячне".

Частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено, зокрема, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

При цьому, частиною п`ятою статті 49 КАС України визначено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Отже, суд дійшов висновку про необхідність залучення Рівненської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Сонячне" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

За наведених обставин, подана заява про залучення третьої особи до участі у цій справі належить до задоволення.

Керуючись статтями 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву про залучення третіх осіб до участі - задовольнити.

Залучити до участі в адміністративній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

- Рівненську міську раду (код ЄДРПОУ 34847334, м.Рівне, вул. Соборна, буд 12А);

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Сонячне"( код ЄДРПОУ 40759927, м.Рівне, вул.Вербова, буд.20).

Встановити Рівненській міській раді, Товариству з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Сонячне" десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду пояснень щодо позову.

Роз`яснити, що відповідно до частини третьої статті 261 КАС України, у разі розгляду справи у спрощеному позовному провадженні треті особи мають право подати пояснення щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Роз`яснити, що копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя У.М. Нор

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113731582
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу на погашення податкового боргу зарахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі

Судовий реєстр по справі —460/9289/23

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Рішення від 21.03.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні