Ухвала
від 26.09.2023 по справі 631/257/23
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

26 вересня 2023 року

м. Харків

справа № 631/257/23

провадження № 22-ц/818/1741/23

Харківський апеляційний суд у складі:

головуючого - Пилипчук Н.П.,

суддів колегії - Бурлака І.В., Маміної О.В.,

розглянувши у порядку ст.359 ЦПК України цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» про відшкодування моральної шкоди та стягнення заробітної плати, за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» на рішення Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року, ухвалене суддею Пархоменнко І.О., -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року позов ОСОБА_1 - задоволено частково.

Стягнуто з ТОВ «Новоабразив» на користь ОСОБА_1 у відшкодування моральної шкоди 55 000грн. з утриманням обов`язкових платежів, згідно з законодавством.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Судові витрати по справі, відповідно до ч. 6 ст. 141 ЦПК України, віднесено на рахунок відповідача, стягнуто з ТОВ «Новоабразив» судовий збір у розмірі 1404,30грн. на користь держави.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням, 21 серпня 2023 року ТОВ «Новоабразив» подав апеляційну скаргу, проте вона подана з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Апелянтом заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року з посиланням на те, що копії оскаржуваного рішення суду було отримано 25 липня 2023 року.

Відповідно до положень ст.354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч.2 ст.358 цього Кодексу.

Доводи апелянта матеріалами справи не спростовуються, а тому обставини, викладені в клопотанні про поновлення строку, заслуговують на увагу, оскільки строк для подачі апеляційної скарги було пропущено з поважних причин.

У зв`язку з цим колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та відкрити апеляційне провадження.

Апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» на рішення Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року, оформлена відповідно до вимог статті 356 ЦПК України.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху або повернення, відповідно до ст.357 ЦПК України, немає.

Відповідно до ч.1 ст. 360 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Вважаю за необхідне відкрити апеляційне провадження по справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» на рішення Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року.

Відповідно до ч.4 ст. 359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття провадження.

З урахуванням того, що оскаржуваним рішенням Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року позов було задоволено частково, наявні підстави для зупинення виконання зазначеного заочного рішення суду.

Відповідно до ст. 369 ЦПК України справу розглянути в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.356, 360, 368 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» - задовольнити та поновити строк на апеляційне оскарження Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» на рішення Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Новоабразив» про відшкодування моральної шкоди та стягнення заробітної плати.

Зупинити дію рішення Нововодолазького районного суду Харківської області від 30 червня 2023 року до розгляду справи по суті Харківським апеляційним судом.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право подати до Харківського апеляційного суду, в письмовій формі відзив на апеляційну скаргу в продовж 10 днів з дня отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження. До відзиву також додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Направити копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію апеляційної скарги позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Н.П. Пилипчук

Судді І.В. Бурлака

О.В. Маміна

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113747051
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —631/257/23

Постанова від 06.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 30.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 30.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні