Ухвала
від 26.09.2023 по справі 646/7458/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 4-с/646/32/2023

Справа № 646/7458/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 вересня 2023 року м. Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Блага І.С., розглянувши матеріали скарги ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця, заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк», Закрите акціонерне товариство Завод по виробленню, монтажу, ремонту та налагодженню енергообладнання «Енергоагрегат», Відділ примусового виконання ріешень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Харків),-

ВСТАНОВИВ:

Представник скаржника завернувся до Червонозаводського районного суду м. Харкова з вищевказаною скаргою.

Ухвалою судді Червонозаводського районного суду м. Харкова Демченко С.В. від 15.11.2021 р. скарга призначена до розгляду.

На підставі розпорядження Верховного Суду від 10.03.2022 р. № 4/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» матеріали скарги направлено до Ленінського районного суду м. Полтави.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 18.05.2023 р. справу передано до Червонозаводського районного суду м. Харкова за підсудністю.

За результатами автоматизованого розподілу справи 21.09.2023р. головуючим у справі визначено суддю Червонозаводського районного суду м. Харкова Благу І.С.

Відповідно до положеньст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомуст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

У зв`язку з вищевикладеним, суддя приходить до висновку про наявність підстав прийняття справи до свого провадження та призначення її до розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 32, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти до свого провадження скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця, заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк», Закрите акціонерне товариство Завод по виробленню, монтажу, ремонту та налагодженню енергообладнання «Енергоагрегат», Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Харків).

Призначитипідготовче засідання у справі на 11-00 год. 28.09.2023 року в приміщенні Червонозаводського районного суду м. Харкова, з поверх, 30 каб., розташованого за адресою майдан Героїв Небесної Сотні,б. 36, м. Харків.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ст.81 ЦПК України, кожна сторонаповинна довеститі обставини,на яківона посилаєтьсяяк напідставу своїхвимог абозаперечень,крім випадків,встановлених цимКодексом. Уразі посиланняучасника справина невчиненняіншим учасникомсправи певнихдій абовідсутність певноїподії судможе зобов`язатитакого іншогоучасника справинадати відповіднідокази вчиненняцих дійабо наявностіпевної події.У разіненадання такихдоказів судможе визнатиобставину невчиненнявідповідних дійабо відсутностіподії встановленою. Доказиподаються сторонамита іншимиучасниками справи. Доказуванняне можеґрунтуватися наприпущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Роз`яснити учасникам справи, що положеннями п.4 ч.2 ст.43 ЦПК України встановлений обов`язок учасників справи подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Відповідно до ст.49 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Учасники справи зобов`язані подати до суду докази направлення іншим учасникам справи копій заяв та доданих до них документів, передбачених п.2 ч.2, ч.3, ч.4 ст.ст.49 ЦПК України. Відповідно до ч.5 ст. 49 ЦПК України, у разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи. Відповідно до ч.2 ст.134 ЦПК України, у разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ч.2 ст.222 ЦПК, суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до п.1 ч.1 ст.43 ЦПК України, вони мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.212ЦПКУкраїни учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду, про що подають заяву до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з одночасним надсиланням її копії іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https:// cz.hr.court.gov.ua (адреса сайту судуhttps://cz.hr.court.gov.ua/sud2035/).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.С.Блага

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113748974
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —646/7458/21

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні