Ухвала
від 19.09.2023 по справі 206/2590/23
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/2590/23

Провадження № 2/206/814/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року м. Дніпро

Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

Головуючого судді: Прінь І.П.,

При секретарі: Погребній А.О.

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми, -

ВСТАНОВИВ:

09 червня 2023 року позивач звернувся до Самарського районного суду м. Дніпропетровська з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми.

Ухвалою суду від 13 червня 2023 року по вищезазначеній цивільній справі було призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином, надіслав на адресу суду заяву в якій просив призначити справу до судового розгляду. Також надіслав на адресу суду уточнену позовну заяву, відповідно до якої просив ухвалити рішення, яким встановити спосіб участі батька ОСОБА_1 у виховані та спілкуванні з дітьми ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та встановити наступний графік спілкування: два рази на тиждень по дві години з відвідуванням секцій, місць відпочинку та ін.. без присутності матері, два рази на місяць з 17.00 год п`ятниці до 21.00 год неділі з ночівлею за місцем мешкання позивача, дні народження дітей в парні роки, а також один тиждень під час зимових канікул без присутності матері та два рази по два тижні щоліта відпустка за межами міста без присутності матері. Стягнути суму сплаченого судового збору при поданні позовної заяви.

Відповідач в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином, надіслав на адресу суду заяву якій просив призначити справу до судового розгляду.

Представник третьої особи органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином, причина неявки не відома.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справ по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Згідно п.2 ч.2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, суд вважає за можливе прийняти уточнену позовну заяву позивача ОСОБА_1 до розгляду.

Одночасно суд вважає за необхідне зобов`язати третю особу: орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради надати суду висновок щодо позовних вимог.

Відповідно до ч.2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановлює ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п.15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, часі місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.. 189, 19, 198, 200 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду уточненупозовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 19.10.2023 року на 09.00 год

Викликати в судове засідання учасників судового провадження.

Зобов`язати орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради надати суду висновок щодо вирішення позовних вимог.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя І.П. Прінь

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113771050
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —206/2590/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні