Ухвала
від 29.11.2023 по справі 206/2590/23
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/2590/23

Провадження № 2/206/814/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2023 року м. Дніпро

Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Прінь І.П.,

за участю: секретаря Погребної А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Дніпровської районної військової адміністрації Дніпропетровської області про заміни третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 червня 2023 року було відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми.

В судовому засіданні було з`ясовано, що відповідачка після відкриття провадження у справі, а саме 11.07.2023 року, змінила місце проживання. Зараз, вона разом з дітьми ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 19.10.2023 року судом була здійснена заміна третьої особи органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради на орган опіки та піклування Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області.

24.11.2023 року до суду надійшла заява Дніпровської районної військової адміністрації Дніпропетровської області, у якій заявник вказує на те, що відповідно до розпорядження КМУ від 12.06.2020 року № 709-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Дніпропетровської області» до складу Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області увійшло с. Дослідне, а тому належною третьоюособоюу даній справі має бути орган опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

З огляду на встановлені у судовому засіданні обставини, виникла необхідність здійснити заміну третьої особи у цій справі на орган опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Відповідно до вимог ст.19 СК України участь органу опіки та піклування у даній справі є обов`язковою.

Крім того, ч. 5ст. 19 Сімейного кодексу Українипередбачено, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до п. 3 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженогоПостановою КМ України від 24 вересня 2008 р. N 866, органами опіки та піклування є районні, районні у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад, у тому числі об`єднаних територіальних громад (далі - органи опіки та піклування), які провадять діяльність із соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі забезпечення їх права на виховання у сім`ї, надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, встановлення опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, із захисту особистих, майнових і житлових прав дітей.

Органи опіки та піклування провадять свою діяльність, пов`язану із захистом прав дитини, з дотриманням принципу - забезпечення найкращих інтересів дитини.

З огляду на вищенаведені вимоги законодавства, з метою недопущення порушення прав дитини, суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки та піклування надати суду висновок щодо розв`язання даного спору.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 19 СК України, ст. 53 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Здійснити замінутретьої особи органопіки тапіклування Дніпровськоїрайонної державноїадміністрації Дніпропетровської області на належну третю особу орган опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області ( 52070, Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул. Сурська, буд. 74 info@novool.otg.dp.gov.ua)

Направити на адресу третьої особи - органу опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити третій особі, що вона має право подати до суду письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Зобов`язати орган опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області здійснити обстеженняумов проживання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які проживають разом з матір`ю ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 та надати суду акт обстеження.

Зобов`язати орган опіки та піклування Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області надати судувисновок органуопіки тапіклування щодо розв`язання даного спору у строк до 01.01.2024 року.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою:http://sm.dp.court.gov.ua.

Розгляд справи відкласти на 11січня 2024 року на 10-00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Прінь

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115258636
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —206/2590/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Прінь І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні