Ухвала
від 26.09.2023 по справі 154/2333/22
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/2333/22

2/154/123/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2023 Суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області Пустовойт Т. В., при секретарі судового засідання Мазій І.В., за участю позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , представника відповідача ДП «АФ «Луга-Нова» ПП «Універсам» Мандзик П.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Володимир на стадії підготовчого розгляду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Зимнівської сільської ради, ДП «Агрофірма Луга Нова» ПП «Універсам», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Хобултівська сільська рада, про скасування рішення сільської ради, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Володимир-Волинського міського суду Волинської області знаходиться вказана цивільна справа.

У судовому засіданні представник відповідача ДП «АФ «Луга-Нова» ПП «Універсам» повторно звернув увагу, що залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Хобултівської сільської ради, є неможливим, оскільки свої повноваження передала Зимнівській сільській раді та рішення суду жодним чином не вплине на її права чи обов`язки. Не заперечував проти призначення справи до судового розгляду, інших клопотань не мав.

Позивач та його представник не заперечували проти виключення даної установи з кола учасників справи, а також підтримали заявлені позовні вимоги, не заперечували проти призначення справи до судового розгляду.

Суд, заслухавши думку учасників справи щодо заявлених клопотань, приходить до наступного.

За повідомленням Зимнівської сільської ради від 17.01.2023 за №68/01-13/2-23, Хобултівська сільська рада як установа не має можливості захищати свої права та обов`язки, оскільки увійшла до складу Зимнівської міської ради.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Рішенням Зимнівської сільської ради Володимир-Волинського району Волинської області від 27.12.2018 за №33/3, на підставі Законів України «Про добровільне об,єднання територіальних громад», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань» та інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, припинено діяльність юридичної особи Хобултівської сільської ради шляхом приєднання. Зимнівську сільську разу вважати правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов`язків Хобултівської сільської ради.

Отже, виходячи з наведеного, зокрема, що Хобултівська сільська рада як установа припинила свою діяльність як юридична установа, а тому не має можливості захищати свої права та обов`язки, оскільки увійшла до складу Зимнівської міської ради, суд вважає можливим виключити з кола учасників справи Хобултівську сільську раду, залучену в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Беручи до уваги, що по справі відповідно до вимог ст.189 ЦПК України виконані необхідні завдання підготовчого провадження, суд вважає за доцільне закрити підготовче засідання і призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.84,189, 196-198, 200, 247, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виключити з кола учасників цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Зимнівської сільської ради, ДП «Агрофірма Луга Нова» ПП «Універсам», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Хобултівська сільська рада, про скасування рішення сільської ради, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію - Хобултівська сільська рада, залучену в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Закрити підготовче провадження за позовом ОСОБА_1 до Зимнівськоїсільської ради,ДП «АгрофірмаЛуга Нова»ПП «Універсам»,про скасуваннярішення сільськоїради,визнання договоруоренди землінедійсним,скасування рішенняпро державнуреєстрацію про стягнення заборгованості та призначити до судового розгляду по суті у залі судових засідань Володимир-Волиського міського суду Волинської області (м.Володимир, вул.Сагайдачного,24) 31.10.2023 року о 11-30 годин.

Про день, час та місце слухання справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Тетяна ПУСТОВОЙТ

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113771577
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію

Судовий реєстр по справі —154/2333/22

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні