Ухвала
від 28.09.2023 по справі 677/1100/23
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 677/1100/23

Провадження № 2/677/568/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

28.09.2023 року м. Красилів

Красилівський районний суд Хмельницької області

у складі: головуючого - судді Шовкуна В.О.,

за участі секретаря судового засідання Коломієць Л.В.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

представник позивача ОСОБА_2 ,

відповідач ОСОБА_3 ,

представник відповідача адвокат Лукіянчук О.М.,

представник третьої особи Хмельницької районної

державної адміністрації - Мельник Д.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Красилів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «СК ПРОМІНЬ», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову на стороні Відповідача: Хмельницька районна державна адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, приватний нотаріус Хмельницького районного нотаріального округу Возна Валентина Борисівна, про визнання незаконним та скасування розпоряджень, про визнання недійсним і скасування свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку, скасування права власності та державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі, скасування державної реєстрації права оренди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Красилівського районного суду Хмельницької області знаходиться вказана справа.

Представник позивачаадвокат Богач А.А. в підготовчомусудовому засіданнізаявив клопотанняпро витребуваннядоказів,та надавсуду письмовеклопотання позивача ОСОБА_1 від 08.09.2023року провитребування доказів уХмельницької районноїдержавної адміністрації копій документів, на підставі яких 25.12.2014 року Красилівська районна державна адміністрація прийняла розпорядження № 633/2014-р, яким внесено зміни у розпорядження Красилівської районної державної адміністрації № 394/2014-р від 12.09.2014 року; копії документів, на підставі яких 11.12.2015 року Красилівська районна державна адміністрація прийняла розпорядження № 428/2015-р, яким ОСОБА_4 затверджено технічну документацію на земельну ділянку за кадастровим номером 6822787000:08:015:0584 та земельну ділянку передано у власність ОСОБА_4 . Також просив витребувати докази у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Возної Валентини Борисівни, засвідчену копію спадкової справи щодо оформлення спадкових прав на майно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . В обґрунтування клопотання посилається на те, що самостійно отримати вказані докази він не може.

Позивач ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні клопотання про витребування доказів підтримав, просив його задовольнити.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «СК ПРОМІНЬ» у підготовче судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце його проведення, відзиву на позов не надіслав.

Відповідач ОСОБА_3 та представник відповідача ОСОБА_5 в підготовчому судовому засіданні не заперечували щодо витребування заявлених позивачем доказів.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, приватний нотаріус Хмельницького районного нотаріального округу Возна В.Б. в підготовче судове засідання не з`явились, належним чином повідомлені про дату, час та місце його проведення.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Плюх В.О. надіслала до суду пояснення, у якому, в тому числі, вказала, що Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та його структурні підрозділи відповідно до ст. 122 Земельного кодексу України не приймали рішення щодо розпорядження земельною ділянкою та не розпоряджалися нею, оскільки вона належить до земель комунальної власності, а не до земель державної власності.

Третя особа державний нотаріус Тиховська В.В. надіслала до суду заяву, у якій просила розгляд справи проводити без участі державного нотаріуса Красилівської державної нотаріальної контори.

Представник Хмельницької районної державної адміністрації в підготовчому судовому засіданні щодо вирішення питання про витребування доказів поклалась на думку суду.

Заслухавши учасників процесу, та дослідивши клопотання про витребування доказів, суд приходить до наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зважаючи на вказане, суд вважає, що клопотання позивача підлягає задоволенню і для всебічного і повного розгляду справи необхідно витребувати заявлені докази.

Керуючись ст.ст. 12,84,260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребуваннядоказів задовольнити.

Зобов`язати третю особу Хмельницьку районну державну адміністрацію надати Красилівському районному суду Хмельницької області в строк до 23 жовтня 2023 року копій документів, на підставі яких 25.12.2014 року Красилівська районна державна адміністрація прийняла розпорядження № 633/2014-р, яким внесено зміни у розпорядження Красилівської районної державної адміністрації № 394/2014-р від 12.09.2014 року; копії документів, на підставі яких 11.12.2015 року Красилівська районна державна адміністрація прийняла розпорядження № 428/2015-р, яким ОСОБА_4 затверджено технічну документацію на земельну ділянку за кадастровим номером 6822787000:08:015:0584 та земельну ділянку передано у власність ОСОБА_4 .

Зобов`язати третю особу приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Возну Валентину Борисівну надати Красилівському районному суду Хмельницької області в строк до 23 жовтня 2023 року засвідчену копію спадкової справи щодо оформлення спадкових прав на майно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити приватному нотаріусу Хмельницького районного нотаріального округу Возній В.Б. та Хмельницькій районній державній адміністрації, що якщо вони не мають можливості подати докази, які витребовує суд, або не мають можливості подати такі докази у встановлені строки, вони зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Хмельницького районного нотаріального округу Возній В.Б. та Хмельницькій районній державній адміністрації, що відповідно до ч. 8ст. 84 ЦПК Україниза неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи примусутимчасове вилучення доказів для дослідження судом та штраф.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановленихЦПК України.

Копію ухвали суду для виконання направити приватному нотаріусу Хмельницького районного нотаріального округу Возній В.Б. та Хмельницькій районній державній адміністрації - для виконання.

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні до 14 год. 00 хв. 02.11.2023 року.

Суддя: Шовкун В.О.

СудКрасилівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113790317
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —677/1100/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні