Ухвала
від 29.09.2023 по справі 322/1532/23
НОВОМИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

НОВОМИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

смт Новомиколаївка

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

29 вересня 2023 рокуСправа № 322/1532/23

Суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області Губанов Р.О., розглянувши матеріали

цивільного позову:ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до:Тернуватської селищної ради Запорізького району Запорізької області (7150, Запорізька область, Запорізький район, смт Тернувате, вул. Центральна, буд. 9)про:визнання права власності за набувальною давністю

та перевіривши дотримання позивачкою вимог ст.ст.175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України),

встановив:

26вересня2023року до Новомиколаївського районного суду Запорізької області надійшов зазначений цивільний позов, в якому позивачка просить суд:

- визнати з нею право власності на житловий будинок АДРЕСА_2 .

Крім цього, в позові позивачка просить витребувати у приватного нотаріуса Запорізького районного нотаріального округу Дмитрієвої Наталії Павлівни копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суддя виходить з такого.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України розгляд вказаної справи можливий лише в порядку загального позовного провадження.

Вирішуючи питання про наявність підстав для задоволення клопотання про витребування доказів, суддя виходить з такого.

За правилами ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом (ч.1). У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч.3).

Суд визнає обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню клопотання позивачки про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 148, 187, 190, 260, 261, 263, 272 ЦПК України, суддя

ухвалив:

прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадженняуцивільнійсправі №322/1532/23 за позовом ОСОБА_1 доТернуватської селищноїрадиЗапорізькогорайону Запорізькоїобласті про встановлення факту батьківства.

Справа розглядатиметься судом в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання,якевідбудетьсяу НовомиколаївськомурайонномусудіЗапорізької області,заадресою:Запорізькаобласть,Запорізькийрайон,смтНовомиколаївка,вул.ЛесіУкраїнки,буд.11,на 23жовтня 2023року об 11:00.

Відповідач має право подати відзив в порядку, передбаченому ст.178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі подання відзиву, відповідач зобов`язаний одночасно з надсиланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. За невиконання цього обов`язку суд може застосувати до відповідача штраф в розмірі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Витребувати у приватного нотаріуса Запорізького районного нотаріального округу Дмитрієвої Наталії Павлівни належно завірену копію спадкової справи №128/2023 заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Приватному нотаріусу Дмитрієвій Наталії Павлівні надати суду витребувані матеріали, встановши їй для виконання цієї ухвали суду восьмиденний строк з моменту отримання її копії.

Зобов`язати приватного нотаріуса Дмитрієву Наталію Павлівну у разі неможливості подати витребувані матеріали, письмово повідомити про це суд із зазначенням причин протягом чотирьох днів з дня отримання цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://nm.zp.court.gov.ua/sud0817.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Відповідачу також надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню окремо від рішення суду та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Р.О. Губанов

СудНовомиколаївський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113811643
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —322/1532/23

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Новомиколаївський районний суд Запорізької області

Губанов Р. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Новомиколаївський районний суд Запорізької області

Губанов Р. О.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Новомиколаївський районний суд Запорізької області

Губанов Р. О.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Новомиколаївський районний суд Запорізької області

Губанов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні