Ухвала
від 28.09.2023 по справі 754/1529/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/360/23

Справа № 754/1529/22

У Х В А Л А

Іменем України

28 вересня 2023 року Деснянський районний суд міста Києва

у складі головуючого судді Гринчак О.І.

за участю секретаря судових засідань Чехун Ю.В.,

розглядаючи у підготовчому засіданні справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації, орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Української міської ради Обухівського району Київської області про усунення перешкод у користуванні майном,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Деснянського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації, орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Української міської ради Обухівського району Київської області про усунення перешкод у користуванні майном.

Відповідно до статті 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом, суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи на те, що предметом спору є, зокрема, усунення перешкод у користуванні майном шляхом визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такою, що втратила право користування квартирою, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, захисту інтересів малолітньої дитини, суд вважає за доцільне з власної ініціативи витребувати докази, які мають значення для подальшого розгляду справи.

Відповідно до положень статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 81, 84, 53, 259-261 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Відповідно до ст. 19 Сімейного кодексу України повторно зобов`язати орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Української міської ради Обухівського району Київської області надати висновок щодо розв`язання спору між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 щодо визнання такою, що втратила право користування квартирою дитина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Української міської ради Обухівського району Київської області надати інформацію:

Чи проживає на даний час ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адресою: АДРЕСА_1 ? Якщо проживала раніше, то зазначити в який період.

Чи відвідує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заклад освіти на території міста Українка Обухівського району Київської області? Якщо відвідувала раніше, то зазначити в який період.

Витребувати від Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) відомості про перетин державного кордону України за період з 17.03.2021 по дату надання відповіді громадян України:

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянка України, РНОКПП НОМЕР_1 ;

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України, РНОКПП невідомий.

Витребувати від Управління гуманітарного розвитку Української міської ради відомості, чи відвідує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заклад освіти на території міста Українка Обухівського району Київської області, якщо відвідувала раніше, то зазначити в який період.

Розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації, орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Української міської ради Обухівського району Київської області про усунення перешкод у користуванні майном відкласти на 23 листопада 2023 року о 12:00 год.

Ухвалу направити учасникам судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Деснянського

районного суду міста Києва Оксана ГРИНЧАК

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113830737
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —754/1529/22

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 18.04.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні