Ухвала
від 02.10.2023 по справі 299/5778/23
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/5778/23

У Х В А Л А

02.10.2023 року м. Виноградів

Суддя Виноградівського районного суду Закарпатської області Бак М.Д., ознайомившись із справою за позовною заявою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, місцезнаходження: 82100, Львівська область, Дрогобицький район, м. Дрогобич, вул. Івана Франка, буд. № 24, до ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , про стягнення грошових коштів,

В С Т А Н О В И В:

28.08.2023 року в суд поступила позовна заява Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів в сумі 7732,02 грн.

Позов пред`явлено з тих підстав, що 03.09.2019 року між позивачем, Виноградівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 3 імені Жигмонда Перені Виноградівської районної ради Закарпатської області та відповідачем, як випускником університету, було укладено угоду про працевлаштування випускників Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, які навчалися на денній формі за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю на місцях, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, відповідно до якої відповідач зобов`язалася в обов`язковому порядку протягом трьох років з дня укладення угоди відпрацювати у загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі з отриманням одноразової адресної грошової допомоги у п`ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня поточного року.

Позивач надав відповідачу одноразову адресну грошову допомогу в сумі 7732,02 грн. Відповідач порушила умови угоди, оскільки відпрацювала у Виноградівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Жигмонда Перені Виноградівської районної ради Закарпатської області два роки і тринадцять днів. 14.09.2021 року відповідача звільнено з роботи за угодою сторін.

На підставі положень пункту 7 Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 19.12.2019 року № 1588, відповідач повинна повернути позивачу отриману одноразову адресну грошову допомогу. Позивач надіслав відповідачу претензію від 08.06.2023 року № 798 з приводу сплати відповідної суми в добровільному порядку, однак відповідач її не сплатила.

Позовну заяву подано з додержанням передбачених законом вимог. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Справа підсудна Виноградівському районному суду Закарпатської області.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 274 Цивільного процесуального кодексу України (надалі - ЦПК України) у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно пункту 1 частини шостої статті 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У зв`язку з тим, що ціна пред`явленого позову становить 3 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01.01.2023 року (7732,02/2684,00=2,9), то справа є малозначною, тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини п`ятої статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного, керуючись статтями 19, 187, 260, 274, 279 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

позовну заяву Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів прийняти до розгляду Виноградівським районним судом Закарпатської області та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі, заперечення на відповідь на відзив - п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивачеві встановити строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів з дня вручення відзиву.

Копії відзиву, відповіді на відзив, заперечення, а також доданих до них документів іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) їх до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачеві.

Згідно положень частин другої-четвертої, восьмої, дев`ятої статті 83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, відповідач - разом з поданням відзиву. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі "Судова влада України" за посиланням: http://vn.zk.court.gov.ua/sud0703/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М. Д. Бак

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено03.10.2023
Номер документу113837653
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —299/5778/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Бак М. Д.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Бак М. Д.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Бак М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні