Ухвала
від 28.09.2023 по справі 642/5524/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №642/5524/21

Провадження № 2/552/2802/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.09.2023 року Київський районний суд м. Полтави у складі:

Головуючого судді Турченко Т.В.

за участю секретаря - Кумир О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання протиправним та скасування наказу, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м.Полтави перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання протиправним та скасування наказу.

В судовому засіданні було встановлено, що в вересні 2021 року до Ленінського районного суду зверталося ТОВ «Санам Лаурі Дарваза» з заявою про залучення їх в якості третьої особи на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Також в жовтні 2021 року адвокатом Головко А.І. було подано клопотання про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю «Імпфарт Форту Плюс» в якості співвідповідача. Проте, в матеріалах справи відсутня ухвала про залучення даних осіб.

Зі слів учасників справи Ленінським районним судом м.Харкова було протокольно залучено вищевказаних осіб.

Відповідно до ст.51ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ст.52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін.

Суд, заслухавши представника позивача ОСОБА_1 адвоката Головко А.І., представника відповідача Литовченко Ю.С. та представника третьої особи ТОВ «ІМПФАНТ ФОРТУ ПЛЮС» Письменну В.М. приходить до висновку, про необхідність залучення по справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Імпфант Форту Плюс» та в якості третьої особи, на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Санам Лаурі Дарваза».

Верховний Суд (постанова від 16.12.2021 у справі № 910/7103/21) зазначив, що суди першої інстанції за наявності певних обставин можуть прийняти рішення про повернення до стадії підготовчого провадження після його закриття для вчинення тих чи інших процесуальних дій, які можуть бути реалізовані лише на стадії підготовчого провадження. Такі обставини мають бути вагомими, оскільки можливість повернення до стадії підготовчого провадження з будь-яких підстав нівелює саме значення стадій процесу: як підготовчого провадження, так і стадії розгляду справи по суті. Отже, заявляючи клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження заявник має навести вагомі обставини, які потребують процесуальних дій, які можуть бути реалізовані лише на стадії підготовчого провадження.

З матеріалів справи вбачається, що 03.07.2023 року ухвалою суду закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті.

У зв`язку з тим, що по справі виникла необхідність залучити доучасті всправі вякості співвідповідачаТовариство зобмеженою відповідальністю«Імпфант ФортуПлюс» татретю особуна боцівідповідача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруТОВ «СанамЛаурі Дарваза», суд вважає за необхідне повернутися до стадії підготовчого провадження.

Ст.ст. 2, 51, 52, 189 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Повернутися на стадію підготовчого провадження по справі №642/5524/21.

Судове засідання призначити на 09 год. 30 хв. 26 жовтня 2023 року.

Залучити до участі в справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Імпфант Форту Плюс».

Встановити відповідачу 15 (п`ятнадцятиденний ) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Залучити в якості третьої особи на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Санам Лаурі Дарваза».

Встановити третій особі на боці відповідача, яка не заявляє самостійних вимог 15 (п`ятнадцятиденний ) строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову, надання аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Головуючий Т.В.Турченко

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113887837
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —642/5524/21

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні