Ухвала
від 01.06.2023 по справі 753/3263/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А

справа № 753/3263/23

провадження № 2-др/753/65/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" червня 2023 р. Дарницький районний суд міста Києва в складі головуючого судді Каліушка Ф.А., розглянувши без повідомлення (виклику) сторін заяву про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Київський міський пологовий будинок № 3» про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення моральної шкоди

ВСТАНОВИВ:

У травні 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із завою про ухвалення додаткового рішення, яким просить суд стягнути з Комунального некомерційного підприємства «Київський міський пологовий будинок № 3» витрати на правничу допомогу у розмірі 59 500 грн.

22.05.2023 представник відповідача - Комунального некомерційного підприємства «Київський міський пологовий будинок № 3» подав заперечення на дану заяву, в яких просив відмовити позивачу в ухваленні додаткового рішення, посилаючись на те, що правова допомога надана позивачу не адвокатом, а спеціалістом в галузі права, а відтак відсутні підстави для стягнення понесених витрат на правову допомогу.

Дослідивши матеріали справи, надані докази, суд дійшов висновку про відмову у задоволення заяви ОСОБА_1 з наступних підстав.

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 05.05.2023 у даній цивільній справі у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Київський міський пологовий будинок № 3» про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення моральної шкоди - відмовлено.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 270 Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту - ЦПК України) суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

В силу ч. 1, 3 ст. 133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати: на професійну правничу допомогу; пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи; пов`язані з витребуванням доказів, проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпеченням доказів;пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 141 ЦПК України інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються: 1) у разі задоволення позову - на відповідача; 2) у разі відмови в позові - на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

За змістом ч. 1 ст. 134 ЦПК України разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи. А згідно з ч. 2 ст. 134 цього Кодексу у разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

За приписом ч. 8 ст. 141 ЦПК України, розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Враховуючи наведені правові норми, а також те, що у задоволенні позовних вимог позивачу відмовлено, відтак суд дійшов висновку про покладення судових витрат на позивача та відсутність правових підстав для їх стягнення з відповідача, а тому відмовляє у задоволенні заяви про ухвалення додаткового рішення.

На підставі викладеного та керуючись стст. 134, 141, 270 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

У задоволенні заяви про ухвалення додаткового рішення - відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або отримання копії учасниками справи. Апеляційна скарга подається до суду апеляційної інстанції безпосередньо до Київського апеляційного суду.

СУДДЯ: КАЛІУШКО Ф.А.

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113913842
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —753/3263/23

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Рішення від 05.05.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні