Ухвала
від 02.10.2023 по справі 2-а-04422/11
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-04422/11

Провадження № 6-а/545/4/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.10.2023 Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої судді: Стрюк Л.І.

за участю секретаря: Гаврись В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Вивчивши матеріали адміністративної справи та надані докази, суд дійшов таких висновків.

Встановлено,що постановоюПолтавського районногосуду Полтавськоїобласті від26.09.2011по справі№2-а-04422/11позовні вимоги ОСОБА_2 доУправління ПенсійногоФонду Україниу Полтавськомурайоні Полтавськоїобласті провизнання дійвідповідача неправомірними,зобов`язання здійснитинарахування тазабезпечити виплатусоціальної щомісячноїдопомоги «Дітямвійни» з21квітня 2011року подень винесенняпостанови судув розмірі30%мінімальної пенсіїза вікомзадоволено частково; визнанопротиправною бездіяльністьУправління Пенсійногофонду Українив Полтавськомурайоні Полтавськоїобласті;зобов`язано УправлінняПенсійного фондуУкраїни вПолтавському районіПолтавської областіздійснити нарахуваннядоплати допенсії ОСОБА_2 ,передбаченої ст.6Закону України«Про соціальнийзахист дітейвійни» врозмірі 30% мінімальної пенсіїза вікомз розміру,встановленого ч.1ст.28Закону України«Про загальнообов`язковепенсійне страхування»та забезпечитивиплату ОСОБА_2 недоплачених сумдоплати допенсії за 2011 рік: з 21 квітня 2011 року по 22 липня 2011 року з урахуванням проведених виплат; в іншій частині позовним вимог відмовлено; зобов`язано Головне управління державного казначейства України в Полтавській області стягнути з Державного бюджету України, шляхом їх безспірного списання з рахунку Управління Пенсійного фонду України в Полтавському районі витрати зі сплати судового збору у розмірі 1 грн. 70 коп. на користь позивача.

Згідно з довідкою Полтавського районного суду Полтавської області від 03.10.2023 адміністративна справа №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни» вилучена з архіву та знищена за закінченням терміну зберігання.

Відповідно до ст. 384 КАС України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Статтею 385 КАС України передбачена можливість відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі за ініціативою суду.

Згідно з п. 38 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» суд роз`яснив, що за правилами відновлення втраченого (і в разі, коли справу знищено за закінченням строку зберігання) повністю або частково судового провадження в цивільній справі, якщо вона була закінчена ухваленням рішення або постановленням ухвали про закриття провадження, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом, судом, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі, за заявою осіб, які брали участь у справі (їх правонаступників), або за ініціативою суду (коли це потрібно для вирішення іншої справи, надіслання справи до суду вищої інстанції тощо).

Враховуючи вищевикладене суд дійшов висновку як про необхідність, так і про наявність підстав ініціювати питання щодо можливості повного чи часткового відновлення втраченого провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Пунктом 3 частини 1статті 236 КАС України передбачений обов`язок суду зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

З огляду на наведене, а також у зв`язку із об`єктивною неможливістю розгляду справи за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №2-а-04422/11 відповідно до п. 3 ч.1 ст.236 КАС України, суд дійшов висновку щодо необхідності зупинення провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни» до набрання законної сили рішенням у справі про відновлення втраченого провадження.

Керуючись ст.ст. 236, 384, 385 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Ініціювати питання щодо можливості повного чи часткового відновлення втраченого провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Передати до канцелярії Полтавського районного суду Полтавської області копію цієї ухвали для реєстрації цивільної справи щодо відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни», та проведення автоматизованого розподілу.

Зупинити провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 (провадження №6-а/545/4/23) до набрання законної сили рішенням у справі про відновлення втраченого провадження по адміністративній №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Ухвала суду в частині зупинення провадження може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Л. І. Стрюк

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113926844
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-а-04422/11

Ухвала від 11.09.2024

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 08.08.2024

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Постанова від 03.06.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 08.09.2023

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 26.08.2011

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні