Ухвала
від 15.03.2024 по справі 2-а-04422/11
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-04422/11

Провадження № 2-ав/545/1/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.03.2024 Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої судді: Стрюк Л.І.

за участю секретаря: Синегуб Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві справу про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни», -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Полтавського районного суду Полтавської області від 02.10.2023 ініційовано питання щодо можливості повного чи часткового відновлення втраченого провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України у Полтавському районі Полтавської області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Ухвалою судді від 11.10.2023 відкрито провадження про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Сторони у судове засідання не з`явилися.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до таких висновків.

Згідно ст.384 КАС України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Так, судове провадження може бути втрачено повністю або частково, зокрема в результаті пожару, стихійного лиха, викрадення справи, знищення справи, окупації території України, проведення на території України антитерористичної операції, тощо. Підстави для відновлення судового провадження: втрата судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або втрата судового провадження в цивільній справі, у якій провадження вже закрито. Предметом відновлення є зміст втрачених процесуальних документів у конкретній цивільній справі чи їх частин, що були втрачені у цивільній справі. Об`єктом відновлення - конкретний перелік відсутніх матеріалів (процесуальних документів) втрачених повністю чи частково у конкретній цивільній справі.

Відповідно до ст.385 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно з ч.1 ст.389 КАС України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: а) частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); б) документи, надіслані (видані) адміністративним судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; ґ) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень; д) дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі; е) будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Відповідно до ч.2 ст.389 КАС України суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, учасників справи (їх представників), а в необхідних випадках - осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення, та вчиняти інші процесуальні дії, передбачені цим Кодексом, з метою відновлення втраченого судового провадження.

Відповідно до ч. 390 КАС України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. В ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Встановлено, що у зв`язку з надходженням до Полтавського районного суду Полтавської області заяви ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Згідно з довідкою Полтавського районного суду Полтавської області від 03.10.2023 адміністративна справа №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни» вилучена з архіву та знищена за закінченням терміну зберігання.

Судом неодноразово направлялися запити учасникам справи, які не виконані, сторонами не надані будь-які документи для відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Наявні в матеріалах справи документи є недостатніми для відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Відповідно доч.3ст.390КАС Україниу разі недостатності зібраних матеріалів для точного відновлення втраченого судового провадження суд відмовляє у відновленні втраченого судового провадження і роз`яснює учасникам справи право на повторне звернення з такою самою заявою за наявності необхідних документів.

За таких підстав, зважаючи на те, що сторонами не було надано процесуальних документів, на підставі яких можливо було б вирішити питання про відновлення втраченого судового провадження, суд дійшов висновку про неможливість відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.236, 384, 385, 389, 390 КАС України, суд, -

у х в а л и в :

Відмовити у відновленні втраченого судового провадження в адміністративній справі №2-а-04422/11 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій відповідача неправомірними, зобов`язання здійснити нарахування та забезпечити виплату соціальної щомісячної допомоги «Дітям війни».

Роз`яснити учасникам справи, що відмова у відновленні втраченого провадження не позбавляє учасників справи права повторно звернутись до суду з цим питанням у разі наявності необхідних документів.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Л. І. Стрюк

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117756029
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —2-а-04422/11

Постанова від 03.06.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 08.09.2023

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 26.08.2011

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Постанова від 26.09.2011

Адміністративне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні