Ухвала
від 06.10.2023 по справі 492/1012/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1012/23

провадження № 2/492/572/23

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

06 жовтня 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

при секретарі судового засідання Рябчук О.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою Виконувача обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Виконувача обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою.

Призначено підготовче судове засідання на 06 жовтня 2023 року о 09 год. 20 хв., оскільки справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

Виклик у підготовче судове засідання учасників справи здійснено за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Представниця позивача в підготовче судове засідання не з`явилася, але від неї надійшла до суду заява, згідно якої представниця позивача не заперечувала проти відкладення підготовчого судового засідання.

Представник Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, в інтересах якого діє прокурор, в підготовче судове засідання не з`явився, але від нього до суду надійшла заява про відкладення підготовчого судового засідання, у зв`язку з неможливістю прибути в судове засідання.

Представник відповідача Єлькіна П.В. в підготовче судове засідання не з`явився, але від нього до суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з зайнятістю представника відповідача у іншому судовому провадженні.

Представник відповідачаФермерського господарства«Еллада» продату,час тамісце підготовчогосудового засіданняповідомлений належнимчином,що підтверджуєтьсярозпискою проотримання судовоїповістки, але у підготовче судове засідання не з`явився, клопотання про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності, відзив до суду не подав, про причини неявки в суд також не повідомив.

У зв`язку з неявкою в підготовче судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом. Суд відкладає підготовче засідання у випадках визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи, представник Головного управління Держгеокадастру в Одеській області надіслав до суду заяву про відкладення підготовчого судового засідання, у зв`язку з неможливістю прибути в судове засідання. Також представник відповідача надіслав до суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з необхідністю ознайомлення з матеріалами справи та зайнятістю представника відповідача у іншому судовому провадженні

Відповідно до ч. 3 ст. 240 ЦПК України, учасники справи, які не прибули в судове засідання повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що від представника Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, представника відповідача надійшли до суду заяви про відкладення підготовчого судового засідання з поважних причин, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання та з врахуванням недостатньої кількості суддів у суді (з 2017 року кількість суддів з повноваженнями зменшилася з 5 до 1), щодо яких здійснюється автоматизований розподіл справ (без урахування суддів, які хворіють, перебувають у відрядженні, знаходяться у відпустці), що створює надмірне навантаження та виключає можливість призначення підготовчого судового засідання в строки, передбачені ЦПК України, призначити підготовче судове засідання в найближчу вільну дату роботи судді.

Керуючись ст. ст. 198, 223, 240, 247, 258-261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою Виконувача обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою.

У зв`язку з надмірним рівнем судового навантаження судді призначити підготовче судове засідання на 04 грудня 2023 року о 14 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу113999623
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права користування земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —492/1012/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні