Ухвала
від 18.01.2024 по справі 492/1012/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1012/23

провадження № 2/492/276/24

УХВАЛА

про витребування доказів

18 січня 2024 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді - Гусєвої Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання Рябчук О.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представника відповідача адвоката Шаврова Ігоря Ігоровича про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою Виконувача обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Виконувача обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою.

До суду від представника відповідача адвоката Шаврова І.І. надійшов відзив, у якому представник відповідача просив витребувати від Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області відомості про громадянство України відповідача ОСОБА_1 .

Клопотання про витребування доказів суд розглядає без повідомлення учасників справи, оскільки їх участь в розгляді зазначеного клопотання не є обов`язковою, у зв`язку з чим судом, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, дослідивши матеріали справи, надані докази, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з пунктом 4 частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Відповідно до частини 2 статті 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених ЦПК України.

Згідно з пунктом 3 частини 1 статті 43 ЦПК України учасники справи мають право подавати клопотання.

Відповідно до статті 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються, зокрема письмовими доказами.

Згідно з вимогами частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до частини 2 статті 214 ЦПК України головуючий відповідно до завдання цивільного судочинства спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи.

Згідно з пунктом 7 частини 2 статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування доказів.

Як вбачаєтьсяз позовноїзаяви тадоданих донеї документів, Виконувачем обов`язки керівника Болградської окружної прокуратури Цоєва Дмитра Костянтиновича в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області заявлені позовні вимоги до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Еллада» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою.

Враховуючи предмет спору та те, що необхідність отримання документів, які підтверджують громадянство відповідача ОСОБА_1 , сприятиме повномута всебічномувстановленню усіхобставин усправі,суд, сприяючи учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України, дійшов висновку про задоволення клопотання про витребування зазначених доказів, оскільки документи, які підтверджують громадянство відповідача мають значення для встановлення обставин по справі.

Керуючись статтями 12, 13, 43, 69, 70, 76-84, 197, 247, 258-260 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника відповідача адвоката Шаврова Ігоря Ігоровича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області документи, що підтверджують громадянство України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Копію ухвали направити для виконання до Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області (місцезнаходження: вул.Преображенська, буд. № 44, м.Одеса, 65000),яка маєбути виконанав строкдо 22 січня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116441521
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права користування земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —492/1012/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні