Ухвала
від 09.10.2023 по справі 632/1534/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1534/23

провадження № 2-о/632/58/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження, витребування доказів та призначення справи до розгляду

09 жовтня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі судді Кочнєва О.В, вирішуючи питання прийняття цивільної справи за заявою окремого провадження ОСОБА_1 , заінтересовані особи Первомайська міська рада Лозівського району Харківської області, комунальне підприємство «Первомайське бюро технічної інвентаризації», про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

14.09.2023 року заявниця звернулася до суду із заявою, в якій просила суд встановити належність їй свідоцтва про право власності на житло, видане 16.08.1995 року представництвом фонду державного майна у м. Первомайський Харківської області щодо квартири АДРЕСА_1 через те, що у вказаному свідоцтві прізвище заявниці вказане як « ОСОБА_2 », що не відповідає дійсності та перешкоджає заявниці оформити її спадкові права після смерті її матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та яка була іншим співвласником вказаної квартири.

Разом із заявою заявниця надала суду заяву з проханням розглядати справу за її відсутності та підтримку заявлених вимог.

Ухвалою судді від 20.09.2023 року вказана заява була залишена без руху через відсутність доказів звернення заявниці до відповідного нотаріуса щодо прийняття спадщини після померлої матері, що впливає на можливість відкриття провадження у даній справі саме в окремому провадженні та необхідність вірного зазначення учасників справи.

В межах визначеного суддею строку для усунення недоліків заявниця подала заяву від 04.10.2023 року, в якій виправлена вказані недоліки шляхом подання нової редакції своєї заяви до суду та подання доказів, які підтверджують як факт подання нею відповідної заяви про прийняття спадщини після померлої матері, так і факт реєстрації права власності на вказане майно саме за заявницею та померлою матір`ю заявниці.

Згідно з ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлюються відповідним розділом ЦПК України.

Заява підсудна Первомайському міськрайонному суду Харківської області та подана належним суб`єктом звернення. Зміст та форма нової редакції заяви відповідають вимогам п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України.

Окремо суддя з метою повноти розгляду справи в окремому провадженні вважає за необхідне витребувати з Первомайської державної нотаріальної контори Харківської області належним чином завірену копію спадкової справи №169/2023 після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 для дослідження та приєднання до матеріалів справи.

Відповідно доч.2ст.294ЦПК Україниз метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

На підставі викладеного та керуючись ч.2 ст.258, ч.2 та ч.3 ст.294, ст.315, ч.1 ст. 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадженняу справіокремого провадженняза заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Первомайська міська рада Лозівського району Харківської області, комунальне підприємство «Первомайське бюро технічної інвентаризації» про встановлення факту, що має юридичне значення, та призначити судове засідання на 11 годину 00 хвилин 30 жовтня 2023 року за адресою приміщення суду: Харківська область, м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1А, зал судових засідань №3, роз`яснивши учасникам справи можливість розгляду справи дистанційно, у тому числі за допомогою власних засобів інтернет-зв`язку в підсистемі відеоконференцзв`язку «Easycon» або надати суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Копію ухвали направити учасникам справи, а заінтересованим особам разом із новою редакцією заяви ОСОБА_1 , доданими до неї первинно та при усуненні недоліків документами.

Надати усім заінтересованим особам строк для подання письмових пояснень щодо суті справи на протязі 15 днів з дня отримання даної ухвали судді.

Витребувати у Первомайській державній нотаріальній конторі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (64102, Харківська область, м. Первомайський, 1/2 мікрорайон, буд. 7, прим.1-2) належним чином завірені матеріали спадкової справи №169/2023 після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 з повідомлення суду, чи є станом на час виготовлення відповіді ОСОБА_1 єдиною спадкоємицею після померлої, яка заявила про свої спадкові права, а якщо ні, повідомити, хто ще заявив спадкові права після померлої.

Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://pm.hr.court.gov.ua/fair/sud2030, при цьому ввівши у пошуку номер даної справи або номер провадження або за телефонами вказаними у супровідному листі до даної ухвали суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114006979
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —632/1534/23

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні