Ухвала
від 09.10.2023 по справі 632/1534/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1534/23

провадження № 2-во/632/19/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про виправлення описок у судовому рішенні

09 жовтня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В.,

за участю секретаря Клименко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду без участі заявниці за заявою ОСОБА_1 від 29 вересня 2023 року питання виправлення описок ва ухвалі Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 20 вересня 2023 року по цивільній справі за заявою окремого провадження ОСОБА_1 , заінтересовані особи Первомайська міська рада Лозівського району Харківської області, комунальне підприємство «Первомайське бюро технічної інвентаризації», про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

14.09.2023 року заявниця звернулася до суду із заявою, в якій просила суд встановити належність їй свідоцтва про право власності на житло, видане 16.08.1995 року представництвом фонду державного майна у м. Первомайський Харківської області щодо квартири АДРЕСА_1 через те, що у вказаному свідоцтві прізвище заявниці вказане як « ОСОБА_2 », що не відповідає дійсності та перешкоджає заявниці оформити її спадкові права після смерті її матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та яка була іншим співвласником вказаної квартири.

Ухвалою судді від 20.09.2023 року вказана заява була залишена без руху через відсутність доказів звернення заявниці до відповідного нотаріуса щодо прийняття спадщини після померлої матері, що впливає на можливість відкриття провадження у даній справі саме в окремому провадженні та необхідність вірного зазначення учасників справи.

29.09.2023 року заявниця звернулася до суду із заявою про виправлення описок у вказаній ухвалі через зазначення в ній замість анкетних даних заявниці невідомої їй особи - ОСОБА_4 , що впливає на чіткість ухвали, її розуміння та сприйняття заявницею по справі та не відповідає анкетним даним заявниці по справі.

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Жодних обмежень щодо вирішення питання виправлення описки до відкриття провадження по справі діюче процесуальне законодавство не містить.

Вимоги заяви ОСОБА_1 є повністю законними, містять чітке визначення описок в ухвалі про залишення її заяви без руху та повинні бути усунуті шляхом постановлення відповідного судового рішення.

Враховуючи, що вказане питання розглядається судом без участі сторін по справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч.2 ст.247, ч.2 ст.258, ст. 269, ч.1 ст.353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описки у вступній та резолютивній частинах ухвали суду про залишення заяви окремого провадження без руху від 20.09.2023 року по даній справі замінивши невірно зазначені анкетні дані заявниці з ОСОБА_4 на вірні ОСОБА_1 у відповідному відмінку.

В іншій частині ухвалу Первомайського міськрайонного суду від 20.09.2023 року залишити без змін.

Копію ухвали направити заявниці по справі як єдиної особи, якої вона стосується.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду безпосередньо або через Первомайський міськрайонний суд Харківської області або шляхом використання підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії ухвали суду.

Суддя Олег КОЧНЄВ

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114006980
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —632/1534/23

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні