Ухвала
від 10.10.2023 по справі 499/998/23
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/998/23

Провадження № 2-о/499/37/23

У Х В А Л А

Іменем України

10 жовтня 2023 року смт Іванівка

Іванівськийрайонний суд Одеськоїобласті вскладі головуючого суддіТимчука Р.М.,присяжних МотовицьТ.М.,Руді О.Л.за участюсекретаря судовогозасідання СкаковецьТ.С.розглянувши у судовомузасіданні цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Коноплянської сільської ради Березівського району Одеської області, про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 27 вересня 2023 року звернулася до Іванівського районного суду Одеської області з клопотанням про продовження строку дії рішення щодо визнання фізичної особи недієздатною.

В судове засідання заявниця подала клопотання про витребування з КНП «Іванівський медичний центр» Іванівської селищної ради історію хвороби на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Калинівка Березівського району Одеської області для проведення судово-психіатричної експертизи на його задоволенні наполягала.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явилися, надали клопотання про розгляд справи у їх відсутність, проти заявлених вимог не заперечують.

В судовому засіданні до участі у справі в порядку ч.4 ст.293 ЦПК України залучено адвоката Федорчак Інну Анатоліївну, яка представляє інтереси ОСОБА_2 , тобто особи, стосовно якої розглядається справа. В судовому засіданні ОСОБА_3 підтримала клопотання про витребування історії хвороби.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд приходить до висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Запитувані відомості належать до охоронюваної законом таємниці та можуть бути отримані на письмову ухвалу суду.

З огляду на зазначене та враховуючи те, що докази, про витребування яких клопоче перед судом заявник, мають істотне значення для повного та всебічного розгляду справи, та мають значення для забезпечення проведення судової експертизи, перебувають у володінні КНП «Іванівський медичний центр» суд вважає за необхідне витребувати історію хвороби на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Калинівка Березівського району Одеської області.

Керуючись ст. 84 ЦПК України суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Оголосити перерву у справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Коноплянської сільської ради Березівського району Одеської області, про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною до 11 жовтня 2023 року о 09:30 год., у приміщені суду.

Витребувати з КНП «Іванівський медичний центр» Іванівської селищної ради історію хвороби на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Калинівка Березівського району Одеської області.

Роз`яснити, що у відповідності до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяРуслан ТИМЧУК

Присяжні Тетяна МОТОВИЦЬ

Ольга РУДІ

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено11.10.2023
Номер документу114032518
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —499/998/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні