Ухвала
від 10.10.2023 по справі 290/1434/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/1434/23

У Х В А Л А

смт. Романів 10 жовтня 2023 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., вирішуючи питання про прийняття до розгляду позовної заяви ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

У жовтні 2023 року через систему «Електронний суд» ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «ДДМ Естейт» (далі ТОВ «ДДМ Естейт») про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

Позивач обґрунтував заявлені вимоги тим, що 25 листопада 2019 року приблизно о 19 годині 00 хвилин, проходячи тротуаром біля аптеки, що розташована по АДРЕСА_1 , де здійснювало господарську діяльність ТОВ «Київфарм», він підсковзнувся і впав.

Вважав, що його падіння пов`язане із тим, що тротуар не був розчищений від снігу та від льоду і не був оброблений протиожеледними сумішами на території, обслуговування якої закріплено за ТОВ «Київфарм», та повинна була утримуватись останнім в належному стані в залежності від погодних умов.

Внаслідок падіння він отримав травму і 6 грудня 2019 року йому було проведено операцію, а саме хірургічну репозицію кісткових уламків за допомогою титанових пластин.

Рішенням Романівського районного суду Житомирської області від 16 січня 2023 року у справі № 290/852/22 стягнуто з ТОВ «Київфарм» на користь ОСОБА_1 на відшкодування майнової шкоди, завданої ушкодженням здоров`я 41012, 41 коп та на відшкодування моральної шкоди 10000,00 грн.

Посилаючись нате,що ТОВ «ДДМ Естейт» було утворено в результаті виділу, який був здійснений з ТОВ «Київфарм» майно, права та обов`язки останнього перейшли до ТОВ «ДДМ Естейт», у зв`язку з чим відповідач несе субсидіарну відповідальність за зобов`язаннями ТОВ «Київфарм», ОСОБА_1 просить стягнути з ТОВ «ДДМ Естейт» на його користь на відшкодування майнової шкоди, завданої ушкодженням здоров`я 41012, 41 коп та на відшкодування моральної шкоди 10000,00 грн.

Позовна заява щодо форми і змісту відповідає вимогам Цивільного процесуального законодавства та позивачем виконані передбачені законом вимоги щодо надання копій позовної заяви та копій документів, що додаються до неї. Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до частини 2 статті 274 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) даний спір підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно частини 5 статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного і всебічного встановлення обставин справи, суд приходить до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Водночас ОСОБА_1 заявив клопотання про витребування доказу від Броварської районної військової адміністрації Київської області, а саме реєстраційної справи ТОВ «ДДМ Естейт».

Вирішуючи клопотання позивача про витребування доказу, суд зазначає наступне.

Частиною 2статті 183ЦПК Українивстановлено,що письмовізаява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником.

Враховуючи, що подане клопотання про витребування доказів не підписано позивачем, суд на підставі частини 4 статті 183 ЦПК України приходить до висновку про необхідність залишення вищевказаного клопотання без розгляду.

Керуючись статтями 183, 187, 274-279 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (адресамісця проживання: АДРЕСА_2 )до товаристваз обмеженоювідповідальністю «ДДМ Естейт» (адреса місця знаходження: вул. Миру, 53 смт. Калита, Броварський район, Київська область) про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

Розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 24січня 2024рокуна10годину в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області (вул. Небесної Сотні, 86/10 смт. Романів Житомирська область).

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказу залишити без розгляду.

Запропонувати:

- відповідачу, протягом 15 днів із дня вручення даної ухвали, подати відзив, в якому, з дотриманням вимог статті 178 ЦПК України, викласти свої заперечення проти позову;

- позивачу, протягом 7 днів з дня отримання відзиву, подати відповідь на відзив, в якому, з дотриманням вимог частин 3-5 статті 178 ЦПК України, викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення;

- відповідачу, протягом 7 днів з дня отримання відповіді на відзив, подати заперечення, в якому, з дотриманням вимог частин 3-5 статті 178 ЦПК України, викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://ro.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Кірічук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено12.10.2023
Номер документу114045765
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —290/1434/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні