Ухвала
від 09.10.2023 по справі 380/18063/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/18063/23

У Х В А Л А

про виправлення описки у судовому рішенні

09 жовтня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Кухар Н.А., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника позивача про виправлення описки у резолютивній частині рішення від 11 вересня 2023 року в адміністративній справі №380/18063/23 за позовом Керівника Червоноградської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" за участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Червоноградської міської ради Львівської області, про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в:

До Львівського окружного адміністративного суду звернувся Керівник Червоноградської окружної прокуратури Львівської області (80100, Львівська область, м. Червоноград, вул. Св. Володимира, 15) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6) з позовом до Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" (80100, Львівська область, м. Червоноград, вул. Івасюка, 2) за участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Червоноградської міської ради Львівської області (80100, Львівська область, м. Червоноград, просп. Шевченка, 19) про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 11 вересня 2023 року позов Керівника Червоноградської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" за участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Червоноградської міської ради Львівської області задоволено повністю визнано протиправною бездіяльність Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" в частині невжиття заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття №50324, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі поліклініки Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради"; Зобов`язано Гуманітарне управління Городоцької міської ради Львівської області привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50324, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі поліклініки Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року; визнано протиправною бездіяльність Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" в частині невжиття заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту протирадіаційного укриття №50325, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі хірургічного корпусу Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради"; Зобов`язано Гуманітарне управління Городоцької міської ради Львівської області привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50325, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі хірургічного корпусу Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року.

05 жовтня 2023 року Керівник Червоноградської окружної прокуратури Львівської області подав заява про виправлення описки в рішенні Львівського окружного адміністративного суду від 11 вересня 2023 року. В обґрунтування заяви зазначає, що в резолютивній частині рішення помилково покладено зобов`язання на Гуманітарне управління Городоцької міської ради Львівської області замість вірного відповідача КП «Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради».

Вирішуючи подану заяву про виправлення описки у рішенні суду, суд керується наступним.

Відповідно до положень статті 253 КАС України, суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

При вирішені цього питання суд враховує, що опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання. В свою чергу, арифметичною помилкою є помилка у визначенні результату підрахунку, пропуск цифр, випадкова перестановка цифр чи спотворення результату обчислення у зв`язку з використанням несправної техніки.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення.

Як вбачається із резолютивної частини судового рішення Львівського окружного адміністративного суду від 11 вересня 2023 року в абзаці третьому та п`ятому зазначено:

«Зобов`язати Гуманітарне управління Городоцької міської ради Львівської області привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50324, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі поліклініки Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року

Зобов`язати Гуманітарне управління Городоцької міської ради Львівської області привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50325, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі хірургічного корпусу Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року».

При цьому відповідачем у справі є КП "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради".

Дослідивши матеріали справи, враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що допущена у резолютивній частині рішення суду від 11 вересня 2023 року описка підлягає виправленню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 243, 248, 253, 256 КАС України, суд

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача про виправлення описки у судовому рішенні задоволити.

Виправити описку, допущену у резолютивній частині рішення від 11 вересня 2023 року, виклавши третій абзац резолютивної частини рішення таким чином:

«Зобов`язати Комунальне підприємство "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50324, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі поліклініки Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року».

Виправити описку, допущену у резолютивній частині рішення від 11 вересня 2023 року, виклавши п`ятий абзац резолютивної частини рішення таким чином:

«Зобов`язати Комунальне підприємство "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради" привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту протирадіаційного укриття №50325, що знаходиться в м. Червоноград по вул. Івасюка, 2, у будівлі хірургічного корпусу Комунального підприємства "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради", з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 року».

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяКухар Н.А.

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено12.10.2023
Номер документу114056593
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/18063/23

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Рішення від 11.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 22.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні