Ухвала
від 10.10.2023 по справі 910/13705/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaУХВАЛА

м. Київ

10.10.2023Справа № 910/13705/23Суддя Господарського суду міста Києва Спичак О.М., розглянувши клопотання Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради відеоконференції у справі №910/13705/23

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Технова"

до 1. Департаменту фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації

2. Фінансового управління Чернігівської міської ради

3. Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради

4. Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг"

про визнання укладеним договору.

Без виклику представників сторін.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма "Технова" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Департаменту фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації, Фінансового управління Чернігівської міської ради, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" в якій просить суд визнати укладеним договір про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію (у тому числі її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) (у тому числі у разі заміни сторони у зобов`язанні та/або у разі правонаступництва), послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися відповідним категоріям споживачів, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води), послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування для відповідної категорії споживачів, підтверджена територіальною комісією з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах та не профінансована з державного бюджету у попередніх періодах, яка виникла за період з 01.06.2021 р. по 31.12.2022 р., між Товариством з обмеженою відповідальністю "Фірма "Технова", Департаментом фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації, Фінансовим управлінням Чернігівської міської ради, Управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" у редакції запропонованій позивачем.

Звертаючись із позовом до суду, позивач стверджує, що відповідачами порушено процедуру укладення договору про організацію взаєморозрахунків, адже вони не підписали направлений позивачем договір та не дали письмову мотивовану відмову в його підписанні в 3-денний строк, чим порушили право позивача на врегулювання заборгованості з різниці в тарифах на підставі договору про організацію взаєморозрахунків шляхом визнання укладеним такого договору.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.09.2023 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Технова" залишено без руху.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.09.2023 відкрито провадження у справі №910/13705/23, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 11.10.2023, встановлено учасникам справи строк для подання заяв по суті справи.

09.10.2021 представником позивача було подано заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої просив доручити, Господарському суду Чернігівської області.

За приписами ч.1 ст.197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення (ч.7 ст.197 Господарського процесуального кодексу України).

Одночасно, суд зазначає про можливість учасників судового процесу взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми через особистий кабінет "Електронного суду" за допомогою сервісу захищеного відеоконференцзв`язку за посиланням "vkz.court.gov.ua".

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику необхідно не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу "ВКЗ" із зазначенням його облікового запису (логіну) у програмі та контактним номером телефону особи яка братиме участь у відеоконференції, попередньо створивши обліковий запис у системі "Електронний суд".

Керуючись приписами ст.197, 234 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1. Призначити розгляд справи в судовому засіданні 11.10.2023 о 16:00 год. в режимі відеоконференції.

2. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького,44-б, зал судових засідань №13.

У судовому засіданні в режимі відеоконференції в Господарському суді Чернігівської області братиме участь представник Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради відеоконференції.

3. Доручити забезпечення проведення відеоконференції Господарському суду Чернігівської області (проспект Миру, 20, Чернігів, Чернігівська область, 14000).

Копію ухвали направити сторонам та на електронну адресу Господарського суду Чернігівської області inbox@cn.arbitr.gov.ua.

4. Роз`яснити учасникам справи, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, передбачених статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

5. Згідно ч.2 ст.235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Дана ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя О.М. Спичак

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено12.10.2023
Номер документу114065100
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —910/13705/23

Ухвала від 24.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Шевчук С.Р.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Шевчук С.Р.

Рішення від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 23.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні