Ухвала
від 05.10.2023 по справі 369/4161/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/4161/23

Провадження № 2/369/3547/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.10.2023 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Фінагеєвої І.О.,

при секретарі Херенковій К.К.,

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Андрєєва М.А. про об`єднання в одне провадження цивільної справи №369/4161/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу, із цивільною справою 369/4163/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа №369/4161/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу.

Представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Андрєєвим М.А. 09 травня 2023 року було заявлено клопотання про об`єднання цивільної справи №369/4161/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу, із цивільною справою 369/4163/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали цивільної справи приходить до наступного.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 2 ст. 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Згідно з ч.3 ст.188 ЦПК України об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Відповідно до ч.ч.7, 8 ст.188 ЦПК України про об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження суд постановляє ухвалу.

Справи, що перебувають у провадженні суду, в разі об`єднання їх в одне провадження, передаються на розгляд судді, який раніше за інших суддів відкрив провадження у справі.

Відповідно до п.15 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12 червня 2009 року №2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» позовні вимоги кількох осіб до одного й того ж відповідача або позивача до кількох відповідачів можуть бути об`єднані в одне провадження, якщо ці вимоги однорідні, зокрема такі, які нерозривно пов`язані між собою, або від вирішення однієї з них залежить вирішення інших. Таке об`єднання не допускається, коли відсутня спільність предмета позову.

Умовою об`єднання позовів до кількох відповідачів в одному провадженні є однорідність позовних вимог, спільність предмета позову одного позивача до кількох відповідачів, спільність підстав позову, прав і обов`язків відповідачів та процесуальна доцільність.

Підстави, на які посилаються представник позивача для об`єднання даних позовів, на думку суду, є необґрунтованими.

З огляду на зазначене, враховуючи характер спірних правовідносин, суд не погоджується із доводами заявленого клопотання про те, що об`єднання цивільних справ сприятиме швидшому розгляду справ, вирішення позовних вимог окремо по двох справах може пришвидшити вирішення спору між сторонами, заявлені позивачами позовні вимоги не є нерозривно пов`язаними між собою, а їх розгляд та вирішення може відбуватися в межах окремого провадження.

Окрім цього, таке об`єднання, на думку суду, ускладнить розгляд та вирішення справи, що може призвести до порушення розумності строків розгляду справи судом.

А тому, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 10, 11, 19, 188, 263 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Андрєєва М.А. про об`єднання в одне провадження цивільної справи №369/4161/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу, із цивільною справою 369/4163/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ЖК Нові Теремки ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Андере Ріхтінген" про стягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу,- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.О. Фінагеєва

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114087903
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за Договором купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —369/4161/23

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні