Ухвала
від 11.10.2023 по справі 902/109/23
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

"11" жовтня 2023 р. Справа № 902/109/23

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Василишин А.Р.

судді Філіпова Т.Л.

судді Бучинська Г.Б.

секретар судового засідання Мельник О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Комунального закладу "Вінницька гімназія №24" на рішення Господарського суду Вінницької області від 12 червня 2023 року по справі №902/109/23 (суддя Яремчук Ю.О.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця"

до Комунального закладу "Вінницька гімназія № 24"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Акціонерне товариство "Вінницяобленерго"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Вінницька міська рада

про стягнення 545 087 грн 60 коп.

за участю представників сторін:

від Позивача - Косунець Д.В.;

від Відповідача - не з`явився;

від Третьої особи 1 - не з`явився;

від Третьої особи 2 - Олексюк Т.С.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північно-західного апеляційного господарського суду знаходиться апеляційна скарга Комунального закладу "Вінницька гімназія №24" на рішення Господарського суду Вінницької області від 12 червня 2023 року по справі №902/109/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця" (надалі - Позивач) до Комунального закладу "Вінницька гімназія № 24" (надалі - Відповідач; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Акціонерне товариство "Вінницяобленерго"; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Вінницька міська рада) про стягнення 545 087 грн 60 коп..

Через систему "Електронницй суд" Північно-західного апеляційного господарського суд 10 жовтня 2023 року надійшло клопотання від Відповідача про відкладення розгляду справи на іншу дату, з підстав, наведеих у даному клопотанні.

В судове засідання від 11 жовтня 2023 року представники Відповідача та Третьої особи 1 не прибули.

В судовому засіданні від 11 жовтня 2023 року заслухано представників Позивача та Третьої особи 2 з приводу клопотання Відповідача про відкладення розгляду справи, котрі поклалися при вирішення даного клопотання на розсуд суду.

Відповідно до частини 1 статті 216 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Відповідно до частини 2 статті 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Враховуючи вищеописане, з метою повного та всестороннього дослідження усіх обставин, що мають значення для вирішення справи, заслухавши думку представників Позивача та Третьої особи 2 щодо клопотання про відкладення розгляду справи та враховуючи неявку інших учасників у справі, взявши до уваги закріплений у пункті 10 частини 3 статті 2 ГПК України принцип розумності строків розгляду справи судом, колегія суддів ухвалила задоволити клопотання скаржника та відкласти розгляд справи з метою об`єктивного та всебічного дослідження усіх обставин, що мають значення для вирішення спору.

Керуючись статтями 197, 216, 234, 268 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд апеляційної скарги відкласти на "08" листопада 2023 р. об 14:00год у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду за адресою: 33001 м. Рівне вул. Яворницького, 59 у залі судових засідань №2.

2. Забезпечити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця" та Вінницької міської ради участь в судовому засіданні у справі №902/109/23 призначеному на "08" листопада 2023 року о 14:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

3. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/).

4. Роз`яснити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця" та Вінницької міської ради, що відповідно до статті 197 Господарського процесуального кодексу України, підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи", що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

5. Роз`яснити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця" та Вінницької міської ради, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

6. Попередити представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Енера Вінниця" та Вінницької міської ради, що відповідно до частини п`ятої статті 197 Господарського процесуального кодексу України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

7. Повідомити сторони про дату, час та місце розгляду справи в судовому засіданні.

8. Копію ухвали направити сторонам по справі.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Василишин А.Р.

Суддя Філіпова Т.Л.

Суддя Бучинська Г.Б.

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114113006
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 545 087 грн 60 коп.

Судовий реєстр по справі —902/109/23

Судовий наказ від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Яремчук Ю.О.

Постанова від 08.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 03.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 04.08.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Судовий наказ від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні