Ухвала
від 12.10.2023 по справі 227/2466/23
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.10.2023 227/2466/23

У Х В А Л А

12 жовтня 2023 року м.Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Здоровиця О.В.,

за участю

секретаря с/з Сисенко Ю.В.

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судум.Добропілля цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 до Добропільської міської ради Покровського району Донецької області, Комунального підприємства «Добропільська служба єдиного замовника» про визнання права користування житловим приміщенням та визнання наймачем квартири, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в інтересах якого діє адвокат Чумак І.М. звернулася до суду з вищевказаним позовом до відповідачів, в якому просить:

- визнати за ОСОБА_1 право користування житловим приміщенням квартирою АДРЕСА_1 ;

- визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 наймачем квартири АДРЕСА_1 ;

- зобов`язати Комунальне підприємство «Добропільска служба єдиного замовника» укласти договір найму квартири АДРЕСА_1 з ОСОБА_1 .

В підготовче судове засідання сторони не з`явились.

Представник позивача ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про відкладення підготовчого судового засідання для надання запитуваної інформації стосовно спірної квартири.

Представник відповідача Добропільської міської ради Покровського району Донецької області звернувся до суду з заявою про розгляд справи у відсутінсть представника відповідача.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відзив відповідачами до суду не подавався.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд вважає, що підготовче засідання необхідно відкласти виходячи з такого.

Відповідно до п.7 ч.2ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

У відповідності до вимог ч.7ст.81 ЦПК України, якими передбачено право суду збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, суд вважає за необхідне витребувати певну інформацію, яка має значення для повного та об`єктивного розгляду справи, а саме, витребувати з відділу державної реєстрації Добропільської міської ради Донецької області відомості про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст.81, 197, 198, 223, 259 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

1.Підготовче судовезасідання уцивільній справіза позовом ОСОБА_2 доДобропільської міськоїради Покровськогорайону Донецькоїобласті,Комунального підприємства«Добропільська службаєдиного замовника»про визнанняправа користуванняжитловим приміщеннямта визнаннянаймачем квартири -відкластина 24жовтня 2023рокуна08:30 годин.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

2. Витребувати з відділу державної реєстрації Добропільської міської ради Донецької області відомості про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яяка за відомостями суду зареєствроана за адресою АДРЕСА_2 .

Витребувані документи необхідно надати в строк до 24.10.2023 року.

Відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати інформацію, яку витребовує суд, або не мають можливості подати її у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати інформацію, що витребується судом, а також за неподання її з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

4. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи до відома, для виконання пункту 2 ухвали до відділу державної реєстрації Добропільської міської ради Донецької області (м. Добропілля, вул. Театральна, 19)

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не оскаржується.

Суддя О.В.Здоровиця

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114116464
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права користування житловим приміщенням та визнання наймачем квартири

Судовий реєстр по справі —227/2466/23

Постанова від 26.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Постанова від 26.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні