Ухвала
від 19.06.2023 по справі 504/2398/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/2398/23

Провадження № 2-о/504/187/23

У ХВ АЛ А

про залишення заяви без руху

"19" червня 2023 р. смт. Доброслав Суддя Комінтернівськогорайонного суду Одеськоїобласті БарвенкоВ.К., розглянувши заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованої особи Суворовська державна нотаріальна контора у місті Одеса про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця звернувся до суду із заявою, якою просить встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ..

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності відсутності неоспорюваних прав.

В п. 1 постанови Пленуму Верховного Суду України N 5 від 31.03.95 р. "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" звертається увага судів на наступне: в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

У своїй заяві заявниця не навела належного обґрунтування причин та підстав для залучення у якості заінтересованої особи Суворовської державноїнотаріальна конторау містіОдеса.

Враховуючи обставини справи, суд роз?яснює заявниці, що можливими заінтересованими особами можуть бути спадкоємці, які прийняли спадщину, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , а за їх відсутності відповідний орган місцевого самоврядування, як представник територіальної громади.

Таким чином, суддя вбачає підстави для залишення заяви без руху та надання строку для усунення висвітлених недоліків.

На підставі наведеного, керуючись п.5 ч.3 ст.175, ч.ч.1,2 ст.185, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованої особи Суворовська державна нотаріальна контора у місті Одеса про встановлення факту родинних відносин, - залишити без руху і надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з моменту отримання заявником копії ухвали.

Копію ухвали направити заявнику та роз`яснити, що в установлений судом строк необхідно усунути виявлені суддею недоліки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Барвенко

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114140181
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —504/2398/23

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні