Ухвала
від 29.09.2010 по справі 31/76-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

29.09.10 р. № 31/76-63

Господарський суд Донець кої області у складі

Суддя господарського суду Донецької області Л.В. Ушенко , розглянувши позовну заяву

Курахівської міської ради , м. Курахове

до відповідача Фізичної особи - підприємця ОСОБ А_2, м. Курахове

про зобов' язання відпові дача оформити правовстановл юючі документи на земельну д ілянку, розташовану за адрес ою: Донецька область, Маріїнс ький район, м. Курахове, пр. Мая ковського, ринок „Зоря”, зага льною площею 0,0066га

ВСТАНОВИВ:

Курахівська міська рада, м. Курахове звернулася із позо вом до Фізичної особи - п ідприємця ОСОБА_2, м. Курах ове про зобов' язання відпов ідача оформити правовстанов люючі документи на земельну ділянку, розташовану за адре сою: Донецька область, Маріїн ський район, м. Курахове, пр. Ма яковського, ринок „Зоря”, заг альною площею 0,0066га

Відповідно до ст.57 ГПК України до позовної заяви по винні додаватись докази спла ти державного мита в установ леному порядку і розмірі та д окази сплати витрат на інфор маційно- технічне забезпеч ення судового процесу.

Декретом КМУ „Про де ржавне мито” передбачений по рядок та пільги щодо сплати д ержавного мита.

Пунктом 11 ст.4 Декрету К МУ „Про державне мито” перед бачено, що пільги щодо сплати державного мита мають орган и місцевого самоврядування з а позовами до господарського суду про стягнення з підприє мства, об' єднання, організа ції, установи і громадян збит ків, завданих інтересам насе лення, місцевому господарств у, навколишньому середовищу їхніми рішеннями, діями або б ездіяльністю, а також у резул ьтаті невиконання рішень орг анів місцевого самоврядуван ня.

Враховуючи предмет с пору, суд вважає, що Позивач на звільнений від сплати держа вного мита та витрат на інфор маційно-технічне забезпечен ня судового процесу, оскільк и заявлені позовні вимоги не відносяться до категорії сп орів, у яких органи місцевого самоврядування мають пільги зі сплати державного мита.

Таким чином до позову не до дані докази сплати державног о мита та витрат на інформаці йно-технічне забезпечення су дового процесу в встановлено му розмірі, що є підставою для повернення позовної заяви в ідповідно до п.4, 10 ст.63 ГПК Украї ни.

З урахуванням зазначеного , при повторному зверненні до суду необхідно усунути зазн ачені недоліки та сплатити д ержавне мито та витрати на ін формаційно-технічне забезпе чення судового процесу в уст ановленому порядку та розмір ах.

Враховуючи вище викл адені обставини, керуючись, п . 4, 10 ст. 63, ст. 86 ГПК України, госпо дарський суд

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву Ку рахівської міської ради, м. Ку рахове до Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, м. Ку рахове про зобов' язання від повідача оформити правовста новлюючі документи на земель ну ділянку, розташовану за ад ресою: Донецька область, Марі їнський район, м. Курахове, пр. Маяковського, ринок „Зоря”, з агальною площею 0,0066га - без роз гляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному з верненню до суду з даним позо вом після усунення недоліків .

Ухвала може бути оскаржена через Господарськ ий суд Донецької області в ап еляційному порядку протягом п' яти днів або в касаційном у порядку протягом одного мі сяця з дня її винесення.

Додаток (на адресу поз ивача): позовна заява з додатк ами на 8 аркушах, поштовий конв ерт.

Суддя

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено04.10.2010
Номер документу11416083
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/76-63

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 06.10.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні