Ухвала
від 12.10.2023 по справі 375/1648/23
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1648/23

Провадження № 2-о/375/41/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 жовтня 2023 року смт. Рокитне

Суддя Рокитнянського районного суду Київськоїобласті Чорненька О.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Рокитнянська селищна рада Київської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся до суду із заявою, в якій просять визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановити над нею опіку та призначити його опікуном останньої.

Вимоги обґрунтовує тим, що ОСОБА_2 є його рідною сестрою, що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , виданого Острівською сільською радою Рокитнянського району 13 травня 1985 року.

Внаслідок хвороби сестра не може висловлювати свої думки, не може самостійно приготувати собі їжу, не розуміє обставин, що відбуваються навколо неї, не може дати оцінку своїм діям чи діям оточуючих.

Рішенням виконавчого комітету Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області за № 353 від 23 серпня 2023 року погоджено кандидатуру заявника на призначення опікуном над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у разі визнання її недієздатною та встановлення над нею опіки в судового порядку.

Крім того, заявник просить витребувати докази в порядку ст. 84 ЦПК України, вказуючи на те, що для з`ясування всіх обставин справи та її повного і об`єктивного розгляду необхідно витребувати у Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області "Рокитнянська багатопрофільна лікарня" історію хвороби та амбулаторну карточку на ОСОБА_2 .

За формою та змістом заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 297 ЦПК України.

До заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до заінтересованих осіб.

На підставі ст. 299 ч.2 ЦПК України, судові витрати, пов`язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться на рахунок держави.

Справа підсудна Рокитнянському районному суду Київської області, відповідно до ст. 295 ЦПК України.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

Згідно з частиною 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З огляду на викладене вважаю за необхідне призначити справу до судового розгляду.

Невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає повно та всебічно з`ясувати обставини справи, на які заявник посилається як на підставу своїх вимог, суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 294, 295, 297 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Рокитнянська селищна рада Київської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, та проводити судовий розгляд справи у порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 13 годину 00 хвилин 23 листопада 2023 року у приміщенні Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: 09601, Київська область, смт Рокитне, вул. Заводська 11, під головуванням судді Чорненької О.І. та присяжних Мирець Т.М. та Кошелюк О.С.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області "Рокитнянська багатопрофільна лікарня", історію хвороби та амбулаторну карточку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати Комунальному некомерційному підприємству Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області "Рокитнянська багатопрофільна лікарня", код ЄДРПОУ 01994184, місце знаходження за адресою: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт. Рокитне, вул. Вокзальна, 86, для виконання.

Роз`яснити норми ст.84 ЦПК України, за якими будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Копію ухвали направити заявнику та заінтересованій особі у справі відповідно до вимог ст.ст. 190, 272 ЦПК України.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою - https://rk.ko.court.gov.ua/sud1021/.

Ухвала набуває законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне найменування сторін:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , місце реєстрації за адресою: АДРЕСА_2 , місце фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_3 , тел. моб. НОМЕР_4 , адреса електронної пошти : ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

особа, щодо якої подається заява про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

заінтересована особа: Рокитнянська селищна рада Рокитнянського району Київської області, ЄДРПУО 04358997, юридична адреса: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт Рокитне, вул. Незалежності, 2, електронна адреса: rokytne04@ukr.net.

Суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114170992
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —375/1648/23

Рішення від 28.12.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні