Ухвала
від 12.10.2023 по справі 610/1281/23
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/1281/23

Провадження № 2/610/470/2023

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

12.10.2023 Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Тімонова В.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Балаклійської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, територіальної громади в особі Савинської селищної ради Ізюмського району Харківської області про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

11.10.2023 до Балаклійського районного суду Харківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Балаклійської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, територіальної громади в особі Савинської селищної ради Ізюмського району Харківської області про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини.

Ознайомившись з позовною заявою суддею встановлено, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Зокрема, ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Разом з тим, позовна заява додана з додатками в одному примірнику та відсутні копії документів для відповідачів.

Тому суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та запропонувати позивачу додати ще копії документів доданих до позовної заяви відповідно до кількості відповідачів.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку, що позовна заява повинна бути залишена без руху із наданням строку на усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Балаклійської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, територіальної громади в особі Савинської селищної ради Ізюмського району Харківської області про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини - залишити без руху.

Надати позивачу строк десять днів для усунення недоліків з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання недоліків у зазначений строк заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Тімонова

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114179929
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —610/1281/23

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні