Ухвала
від 16.10.2023 по справі 128/2722/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/2722/23

УХВАЛА

16 жовтня 2023 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Фанда О.А.,

за участю секретаря судових засідань Олексієнко О.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні під час проведення підготовчого судового засідання в м. Вінниця питання щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з неповнолітньою дитиною, -

в с т а н о в и в :

В провадженнісуду перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з неповнолітньою дитиною.

Судом поставлено на обговорення питання щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Служби у справах дітей Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області.

Позивач проти залучення третьої особи не заперечував.

Відповідач до суду не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлялася своєчасно та належним чином.

Суд, дослідивши наявні в матеріалах докази в межах заявленого клопотання, приходить до висновку про наявність підстав для залучення третьої особи у справі виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Крім цього, відповідно до ст. 54 ЦПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Позивач просить суд усунути перешкоди у спілкуванні та вихованні дитини та визначити спосіб участі у вихованні, спілкуванні з неповнолітньою дитиною. Неповнолітня дитина проживає з відповідачем.

З врахуванням вищезазначеного, суд вважає за необхідне залучити Службу усправах дітейВороновицької селищноїради Вінницькогорайону Вінницькоїобласті до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 53, 178 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Служби у справах дітей Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору строк на подання пояснень щодо позову десять днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з дня одержання копії цієї ухвали направити третім особам копію позовної заяви із всіма додатками до неї, а докази такого направлення надати суду.

Роз`яснити третій особі положення статті 181 ЦПК України, відповідно до яких у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостою статті 178 цього Кодексу. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом.

Учасникам справи надіслати копію цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -О.А. Фанда

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114180751
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з неповнолітньою дитиною

Судовий реєстр по справі —128/2722/23

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні